Tuulilasi

Hondalta uusi maasturi ja pikku-avo


Honda esittelee Tokion autonäyttelyssä marraskuussa uuden pikkumaasturin ja avoauton.
Kuvat Honda

Näistä ensimmäinen, Honda Urban SUV Concept, nähtiin ensimmäisen kerran viime tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä. Nyt on vuorossa tuon konseptiauton tuotantoversio, jonka myynti alkaa vuoden 2014 aikana. Eurooppaan auto saadaan vuoden 2015 kuluessa.

 Honda tavoittelee kompaktilla kaupunkimaasturillaan merkittävää asemaa pienten katumaasturien markkinoilla.

Kaksi vuotta sitten Honda esitteli Tokion autonäyttelyssä uuden pienen avoautokonseptin. Täyssähköisestä EV-STERistä on kehitetty edelleen Honda S660 Concept, joka on melkein tuotantovalmis japanilaisen kei-luokan auto.

Honda on noussut takaisin kiärkijoukkoon japanilaisessa kei-luokassa, missä auton korin mitat (pituus 3,5 m ja leveys 1,5 m) ja moottorin iskutilavuus sekä teho (660 cm3 ja 47 kW/64 hv) ovat rajatut. Urheilullisuus on yksi Hondan arvoista, minkä takia se on tuomassa markkinoille pienen avoauton, joka jatkaa legendaarisen Beatin linjoilla.

Samalla konseptiauto kertoo Hondan filosofiasta, jota on toteutettu autonvalmistuksessa jo puolen vuosisadan ajan. Tokiossa osastolla nähtävänä oleva Sports 360 oli ensimmäinen Hondan auto, jonka yhtiö esitteli vuonna 1962. Pienet avoautot ovat olleet aina tärkeitä Hondalle, sillä ensimmäiset Suomeenkin tuodut japanilaisvalmistajan autot olivat niitä vuonna 1965.

Hondan perustaja Soichiro Honda uskoi moottoriurheilun voimaan sekä kehitystyön vauhdittajana että merkin nimen tunnetuksi tekemisessä. Honda palaa takaisin F1-radoille kaudella 2015, minkä vuoksi Tokiossa osastolla on vuonna 1964 F1:n maailmanmestaruudesta kilpaillut Honda RA271.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 30.10.2013