Tuulilasi

Hondalta "liikenteeseen kesytetty rata-auto”Hondalta "liikenteeseen kesytetty rata-auto”

Honda esittelee Geneven autonäyttelyssä Civic Type R -konseptin.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Honda

Lisäksi sportin rinnalla nähdään vielä rajumpi Civic WTCC, jolla Honda puolustaa sarjan maailmanmestaruutta. Merkin tulevaisuudesta kertovat FCEV Concept -polttokennoauto ja NSX:n tekniikan esittelevä läpileikkaus.

Maailman ensi-illassa oleva Honda Civic Type R Concept ennakoi vuonna 2015 myyntiin tulevan mallin linjoja.

Muotoilutiimi on nimennyt tutkielman ”liikenteeseen kesytetyksi rata-autoksi”. Auton rohkea ja ennakkoluuloton ulkonäkö heijastaa valmistajan mukaan tulevan Civic Type R:n suorituskykyä ja ominaisuuksia.

Tulevan Honda Civic Type R:n esikuvana on ollut viime vuonna valmistajien maailmanmestaruuden voittanut Civic WTCC. Tälle kaudelle Honda on kehittänyt autoa edelleen ja vuoden 2014 kilpa-auto on Genevessä ensimmäistä kertaa yleisön nähtävänä. Sen rinnalla on vähän vanhempia Hondan kilpa-autoja, kuten Honda RA 271 -F1-auto vuodelta 1964 eli puolen vuosisadan takaa.

Lähes kilpa-automaista tekniikkaa esitellään myös Honda NSX:n rakenteella, joka näytetään ensimmäistä kertaa autonäyttelyssä. Honda yhdistää suorituskyvyn ja alhaisen kulutuksen käyttämällä taka-akselin etupuolelle pitkittäin sijoitetun V6-suorasuihkutusmoottorin rinnalla kolmea sähkömoottoria. Ratkaisu on Hondan Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™) -hybridijärjestelmä.

Honda tuo markkinoille vuonna 2015 myös konseptiauton, josta kertoo ensimmäistä kertaa Euroopassa esiintyvä FCEV Concept. Aluksi Japanissa ja Pohjois-Amerikassa myyntiin tuleva polttokennoauto tulee myöhemmin myös Eurooppaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.2.2014