Tuulilasi

Honda uskoo yhä sedaneihin: "Huhut segmentin kuolemasta vahvasti liioiteltuja"


Tämä vuosi on ollut keskikokoisten sedanien myynnissä vaisu. Syyskuun loppuun mennessä yksikään kokoluokan sedan ei ole kasvattanut myyntiään verrattuna edellisvuoteen.
Kuvat Honda Press

Moni malleista on 20 % jäljessä myynnissä, esimerkiksi Hyundain Sonata peräti 30 %. Sedanien vaikeuksista huolimatta Honda uskoo vahvasti vuoden 2018 Accordiinsa.

Automotive Newsin mukaan Hondalla on edelleen vahva usko sedaneihin.

”Huhut sedanien kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. Toki se on nyt segmenttinä hankaluukissa, mutta Accordin volyymiin me uskomme”, sanoo Hondan Pohjois-Amerikan varajohtaja Vicki Poponi.

”Nykysukupolven Accord on mielestäni erittäin tyylikkään näköinen auto, mikä houkuttelee ostajia.”

Vaikka Accordinkin myyntiluvut ovat laskeneet, on lasku ollut vain 3 %. Hondan tavoite on myydä tämän vuoden aikana 300 000 Accordia kolmantena vuonna peräkkäin.

Vaikka Hondalla uskotaan yhä sedaneihin, he julkistivat hiljattain kolme uutta crossoveria, CR-V:n, HR-V:n ja Pilotin.

”Pitkällä tähtäimellä uskomme yhä henkilöautoihin. Olen ollut tässä bisneksessä 12 vuotta ja nähnyt suhdannevaihtelut. Haluamme valmistaa edelleen SUV:eja, crossovereita ja sedaneita, markkinat eri segmenttien välillä on pidettävä tasapainossa. Ympäristön muutosten ja päästörajoitusten vuoksi kuluttajien käyttäytyminen voi muuttua nopeastikin”, Poponi uskoo.

Hondaa auttaa varmasti se, että vuoden 2018 Accord on ollut eri lehtien testeissä selvästi edellä kuin sen “arkkivihollinen” Toyota Camry.

(Lähde: Motortrend)

Julkaistu: 25.10.2017