Tuulilasi

Honda pysyy uskollisena hybrideille


Honda uskoo hybridiautoihin.
Kuvat Honda

Japanilaismerkki aikookin tuoda Eurooppaan hybridiversion uudistuvasta Jazzista. Mallin lähes tuotantovalmis konsepti oli esillä Pariisin autonäyttelyssä ja se on tarkoitus saada markkinoille ensi kesänä. Luvassa on useita eri voimanlähteitä.

Honda otti ensiaskeleensa hybrideissä lähes samaan tahtiin Toyotan kanssa. Sen hybridimallit eivät kuitenkaan ole nousseet Toyota-mallien kaltaiseen suosioon. Esimerkiksi Jazz-hybridiä myytiin viime vuonna Euroopassa 4 500 kappaletta, kun Toyotan Yaris-hybridin myyntimäärä oli lähes 50 000 kappaletta, kirjoittaa Automotive News Europe. Luvut ovat markkinatutkimusfirma JATO Dynamicsin arvioita.

Hondan mukaan uuden Jazz-hybridin CO2-päästöt painuvat alle 100 g/km -tason. Juuri päästöt lienevät yksi syy hybriditaistelun häviämiseen, sillä esimerkiksi Yarisin vastaava luku on 79g/km.

Aika näyttää tuleeko Hondan mallistoon myös muita uusia hybridejä. Yhtiö lopetti aiemmin CR-Z- (kuvassa) ja Insight-hybridien Euroopan myynnin heikon kysynnän takia.

"Keskitymme tällä hetkellä 1,6-litraiseen dieseliin, mutta emme ole unohtaneet hybriditeknologiaa", vakuuttaa Honda Motor Europen myynnistä vastaava Philip Ross ANE:lle.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 17.10.2014