Tuulilasi

Honda pistää hybridit hyllylle Euroopassa – panostaa dieseliinHonda pistää hybridit hyllylle Euroopassa – panostaa dieseliin

Honda julkisti Earth Dreams Technology -filosofian reilut kaksi vuotta sitten. Malli otetaan nyt käyttöön kaikissa valmistajan malleissa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Honda

Samalla Honda lopettaa kuluvan vuoden aikana edellistä hybridisukupolvea edustavien Honda CR-Z:n ja Insightin myynnin Euroopassa.

Honda toi ensimmäisenä autonvalmistajana hybridin kaikkien ostajien saataville esittelemällä vuonna 1997 Insightin. Yhtiö on siitä lähtien käyttänyt hybridiautoissaan IMA-järjestelmää (Integrated Motor Assist), jossa sähkömoottori on integroitu bensiinimoottorin ja vaihteiston väliin.

Nyt Honda siirtyy Earth Dreams Technolgy -aikakauden Sport Hybridien myötä uuteen hybridisukupolveen. Yhtiö on kehittänyt eri autoluokkiin kolme erilaista järjestelmää, joissa on yksi, kaksi tai kolme sähkömoottoria yhdessä bensiinimoottorin kanssa. Niiden avulla pystytään alentamaan kulutusta ja päästöjä entisestään sekä parantamaan suorituskykyä.

Yhtiö esittelee uutta tekniikkaansa Hinda NSX -konseptilla (kuvassa) Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Hondan uuden ajan hybridimallit ovat jo myynnissä Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhdysvalloissa myynnissä oleva Honda Accord Hybrid on yhtiön mukaan markkinoilla myynnissä olevista hybrideistä kaikkein pienikulutuksisin.

Hondan uutta Earth Dreams Technology -sukupolvea edustavat Euroopassa 1,6 i-CTDi -dieselmoottorilla varustetut Civic, Civic Tourer ja CR-V. Uuden mallin hybrideitä ei siis Euroopassa vielä nähdä.

Diesel-Civicin CO2-päästöt on painettu alle 100 g/km ja esimerkiksi CR-V 1,6 i-CTDi:n hiilidioksidipäästöt ovat alimmillaan 119 g/km.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 20.2.2014