Tuulilasi

Honda Jazziin uutta ilmettä ja upouusi moottori − vapari ja 130 hv!Honda Jazziin uutta ilmettä ja upouusi moottori − vapari ja 130 hv!

Hondan pieni tila-auto Jazz on saanut nyt Euroopassa kevyen faceliftin. Samassa yhteydessä auton keulalle tuodaan uusi 1,5-litrainen bensiinimoottori.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Honda

Honda Jazz on jäänyt Euroopassa hieman marginaalimalliksi, vaikka onkin ulkomittoihinsa nähden yksi markkinoiden tilavimmista autoista. Jazzia myydään Japanissa, Yhdysvalloissa, Malesiassa, Intiassa ja Indonesiassa kuitenkin huomattavia määriä. Tosin Jazzia kutsutaan muilla markkinoilla nimellä Fit.

Japanissa faceliftattu Jazz on jo myynnissä, mutta Euroopassa auto esitellään ensin Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa, ennen kuin se tulee myyntiin.

Ulkoisesti Jazzin isoimmat uudistukset keskittyvät auton keulaan, johon on tuotu mm. Civicistä tuttu merkin tuorein muotokieli. Ajovalot ja puskuri ovat saaneet uutta muotoa, Jazz näyttääkin aiempaa aggressiivisemmalta.

Mielenkiintoisin uutuus liittyy konehuoneeseen, sillä sinne on tuotu uusi vapaasti hengittävä 1,5-litrainen i-VTEC-moottori, josta irrotetaan 130 hevosvoimaa. Uudessa Civicissä tarjolla on puolestaan 1,5-litrainen turbomoottori, jota ei tule sekoittaa Jazziin uuteen kattilaan.

130 hevosvoimaa on varsin paljon ahtamattomassa bensiinimoottorissa, jonka tärkein tehtävä on olla taloudellinen. Honda ei kuitenkaan vielä paljastanut uutuusmoottorin tarkkoja suorituskyky- ja kulutusarvoja. Vanha 102-heppainen 1,3-litrainen bensiinimoottori jää myös Jazzin moottorivalikoimaan.

Julkaistu: 14.8.2017