Tuulilasi

Honda hylkää dieselin CR-V-mallistostaan

Honda hylkää dieselin CR-V-mallistostaan
Honda on korvaamassa Euroopan markkinoille CR-V-mallistaan dieselit kokonaan hybridimoottoreilla.
Julkaistu: 9.9.2017

Diesel-autojen myynti on laskenut Euroopassa rajusti, kun raportit eri maiden mahdollisista dieselkielloista ovat koko ajan lisääntyneet.

”Fokuksemme Euroopassa on nyt sähköautoissa ja hybrideissä”, kertoo Hondan edustaja Automotive Newsille.

Honda tuo uuden lähes valmiin konseptinsa hybridi-CR-V:stä Frankfurtin autonäyttelyyn ensi viikolla. Koskaan aikaisemmin Hondan SUV-malleissa ei ole ollut hybridimoottoria.

Uudessa CR-V:ssä on 2-litrainen bensiinimoottori, jonka rinnalla on sähkömoottori. Hondan mukaan tarjolle tulee myös 1,5-litrainen turbomoottori, mutta diesel-versiota ei lainkaan.

Honda tuli 2014 vahvasti Euroopan hybridi-markkinoille, mutta myynti oli erittäin vähäistä. Monet pitävät nimen omaan SUV-autojen osalta isona riskinä pudottaa dieselit pois mallistosta. Kilpailijoista Toyota on kuitenkin onnistunut valtaamaan merkittävän osan Euroopan hybridi-markkinoista, mikä on sivuston mukaan yksi syy Hondan päätökseen.

Toyota poisti CH-R SUV:nsä tarjonnasta dieselit kokonaan, nyt se on myynyt samaa mallia 70 702 kappaletta hybridinä vuoden 2017 aikana.

Toyotan mukaan sen Honda CR-V:n kilpailijamalli RAV4 on myynyt tänä vuonna Iso-Britanniassa hybridinä 65 %, dieselinä 25 % ja bensamoottoreilla vain 10 %.

Kommentoi »