Tuulilasi

Honda esittelee Frankfurtissa kompaktin sähköautokonseptin − yli puolet autoista sähköistettyjä 2025Honda esittelee Frankfurtissa kompaktin sähköautokonseptin − yli puolet autoista sähköistettyjä 2025

Lähes kaikkien muiden merkkien tapaan nyt myös Honda on tuomassa markkinoille oman sähköautonsa. Frankfurtissa esitellään uusi Renault Zoen kokoinen sähköautokonsepti.
Teksti Max Lange
Kuvat Honda

Honda tituleeraa tulevaa mallia geneerisesti Urban EV Conceptiksi. Malli antaa viitteitä siitä, miltä merkin tuleva pikkusähköauto tulee näyttämään. Se esittelee myös luultavasti, minkälaista toimintamatkaa ja akun kapasiteettiä Honda autolleen tavoittelee. Kaupunkiin tarkoitetussa sähköautossa toimintamatka ei välttämättä ole tärkein kriteeri, vaan ne voivat olla edullinen hankintahinta ja nopea latausmahdollisuus.

Tuleva sähköautomalli on toinen kahdesta sähköautomallista, jotka Honda on kertonut tuovansa markkinoille lähitulevaisuudessa. Toki tämä toinen sähköauto on tarkoitettu Kiinan markkinoille. Merkittävää kuitenkin on, että Frankfurtissa julkistettava konsepti on suunnattu erityisesti Eurooppaan.

Honda haluaa, että kaksikolmasosaa sen Euroopassa myytävistä uusista autoista olisi sähköistettyjä vuoteen 2025 mennessä. Honda tuokin Frankfurtiin myös hybridiversion uudesta CR-V-katumaasturistaan, joka esitellään ensi kertaa Euroopassa. Malli on ollut myynnissä Yhdysvalloissa jo vuoden 2017 alusta.

Lähde: Automotive News Europe

Julkaistu: 2.9.2017