Tuulilasi

Hölmöilevät törmäysnuket opettavat ajamista – ilmaista vain SuomessaHölmöilevät törmäysnuket opettavat ajamista – ilmaista vain Suomessa

Verkkopohjaisen oppimisympäristön pelimäinen maailma käy läpi nuorten liikenneturvallisuuteen vaikuttavia päätöksiä ja vaikeita tilanteita, kertoo Liikenneturva.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Kuvakaappaus / Uusikuljettaja.fi

Nuorille kuljettajille suunnattu Uusi kuljettaja -oppimisympäristö pyrkii parantamaan liikenneturvallisuutta käsittelemällä onnettomuuksien sosiaalisia riskitekijöitä. Pelimaailmasta ammentavalla verkkosivulla hölmöilevät törmäysnuket, jotta nuorten ei tarvitse kokea samaa aidossa liikenteessä.

Omia ratkaisuja korostava Uusikuljettaja.fi -sivusto auttaa omaksumaan turvallisempaa liikennekäyttäytymistä, tarjoaa keinon käsitellä sosiaalisia riskejä ja tätä kautta mahdollistaa myös riskien välttämisen.

”Tarkoitus on tarjota nuorille keino saada tietoa, pohtia ja melkeinpä kokea liikenteen vaikeita tilanteita”, toteaa Liikenneturvan koulutuspäällikkö Antero Lammi tiedotteessa.

Myös muualla

Liikenneturva on saanut oppimisympäristön käyttöönsä Mercedes-Benz Driving Academyn luvalla.

Oppimisympäristö on käytössä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Hollannissa. Suomi on kuitenkin ainoa maa, jossa se on ilmaiseksi avoinna kaikille.

Liikenneturva haluaa sivuston avulla tukea eri yhteisöjä, kansalaisia ja yrityksiä vapaaehtoisessa liikenneturvallisuustyössä.

Mercedes-Benz on puolestaan antanut oppimisympäristön Liikenneturvan käyttöön, koska Liikenneturvan toiminta on voittoa tavoittelematonta ja liikenneturvallisuutta edistävää.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 25.11.2013