Tuulilasi

Hockenheimringin ratakierros Audilla ilman kuljettajaa – saksalaisen tarkka suoritus

Hockenheimringin ratakierros Audilla ilman kuljettajaa – saksalaisen tarkka suoritus
Audi järjesti sunnuntaina Hockenheimringillä näytösajon, jossa RS7 Sportback kiersi koko kilparadan itsenäisesti ilman kuljettajaa.

Uutisoimme aiheesta jo viime viikolla Tuulilasin netissä, mutta tuolloin näytösajo ei ollut vielä tapahtunut. Audi oli tuolloin vasta kertonut muutamia tietoja tempaukseen liittyen.

Kierrosta varten RS7 Sportbackiin oli asennettu mm. ultratarkka GPS-järjestelmä, eteen ja taakse suunnattu kamerajärjestelmä sekä kattava hallintajärjestelmä, joka operoi auton ohjausta, kaasun käyttöä, jarruja, vaihteistoa ja quattro-nelivetoa.

Erityistä Audin järjestämässä kierroksessa oli, että auto ohjasi itseään läpi kilparadan niin kovaa kuin suinkin pystyi. Monilla nykyjärjestelmillä kierros onnistuisi varmastikin, mutta huomattavan hitaasti.

Audin teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Ulrich Hackenberg kertoo, että tätä konseptiautoa varten kehitettyä teknologiaa voidaan hyödyntää myös tavallisissa tuotantomalleissa automaatiojärjestelmien tarkkuuden ja suorituskyvyn parantamiseen.

Katso alta video Audin omatoimisesta kierroksesta:

Jos kierrosta voisi luonnehtia jotenkin, niin sanotaan vaikka: ”saksalaisen tarkka suoritus”.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 20.10.2014
7 kommenttia