Apu

HJK tasapeliin Astanaa vastaan


HJK ei onnistunut hyödyntämään maalipaikkojaan tiivisti puolustanutta FC Astanaa vastaan Mestarien liigan karsinnoissa. Kazakstaniin lähdetään 0-0-tilanteesta.

FC Astana oli tehnyt kotiläksynsä: joukkue antoi HJK:n hallita osin näennäisesti palloa, mutta puolusti aggressiivisesti maalintekosektoria ja pyrki vaarallisiin vastaiskuihin. Etenkin japanilaishyökkääjä Atomu Tanaka oli selkeästi läpi ottelun merkattu mies, jonka liikkeitä vartioitiin niin pallollisena kuin pallottomana.

Varovaisen alun jälkeen tasainen ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vain. Sekä koti- että vierasjoukkueelle avautui puolittaisia tekopaikkoja, kun puolustusmuodot venyivät ratkaisua hakiessa.

Klubin keskikentällä jälleen hyvin rakennelleen Rasmus Schüllerin antamat kulmapotkut kaartoivat vaarallisesti maalille, mutta Demba Savage ei saanut jatkettua palloa verkkoon kahdesta hyvästä tekopaikasta huolimatta.

Astanan vierasmaali oli todella lähellä, kun Baurzhan Dzholthsijev pääsi laukomaan läheltä. Pienissä vaikeuksissa pitkin matkaa ollut Gideon Baah ehti nipin napin peittämään vedon.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo ei ollut yllättynyt Astanan pelityylistä.

- Noin he pelasivat edelliskierroksellakin. Kyllä meillä paikkoja oli, mutta nyt niitä ei onnistuttu hyödyntämään. Mennään hakemaan se maali sitten Kazakstanista.

Viikon päästä kotikentällä Astana nostanee prässiään ja ottanee enemmän aloitteita, mikä ei tee reissua Klubille helpoksi. Kaikki on kuitenkin auki ja omissa käsissä.

Julkaistu: 29.7.2015