Tuulilasi

Hippi-bussin paluu – tältä näyttää VW:n sähköinen tila-autokonsepti Budd-e

Hippi-bussin paluu – tältä näyttää VW:n sähköinen tila-autokonsepti Budd-e
VW on julkistanut CES-messuilla Las Vegasissa sähkökäyttöisen konseptiauton, joka ottaa innoituksensa legendaarisesta pakettiautomallista.
Teksti
Kuvat

Budd-e on noin 4,6-metrinen tila-auto, joka näyttää, mihin suuntaan päästöskandaalissa rypevä VW on tulevaisuudessa menossa. Nelivetoinen tila-auto pitää sisällään kaksi sähkömoottoria ja suuren akuston, joka sijaitsee Teslan tapaan lattian alla.

Budd-e esittelee ensimmäisen kerran VW:n sähkökäyttöisille autoille tarkoitetun MEB-pohjarakenteen (modularer elektrisch Baukasten). Se mahdollistaa akkujen sijoittamisen lattian alle tasaiseen tilaan ja samalla sen avulla voidaan hyödyntää sisätiloja huomattavasti aiempaa paremmin.

MEB:tä aiotaan käyttää jatkossa VW-konsernin sähköautoissa aina Audista Porscheen. Budd-e-konseptissa akustosta on onnistuttu puristamaan peräti 94,6 kWh, mikä on aivan Teslan lukemissa. Suuren akun avulla toimintamatkaa konseptille luvataan peräti 533 kilometriä.

Budd-e:n sähkömoottorit sijaitsevat auton edessä ja taka-akselilla. Yhteensä moottoreista irtoaa peräti 317 hevosvoimaa, mikä on tila-autolle aivan hirvittävä määrä. 0–100 km/ kiihdytysajaksi luvataan sekin kunnioitettavat 6,9 sekuntia.

Ulkoisesti Budd-e muistuttaa sekä vuonna 2011 esiteltyä Bulli-konseptia että VW:n ikonista takamoottorista T2-Transporteria.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 6.1.2016
Kommentoi »