HIM vastaan Vain elämää - vertailimme vuodenvaihteen puhutuimpien keikkojen esiintyjiä
Kulttuuri
HIM vastaan Vain elämää - vertailimme vuodenvaihteen puhutuimpien keikkojen esiintyjiä
HIM lopettaa hienon uransa, kun taas Vain elämää -tähdet ovat nosteessa.
Julkaistu 22.12.2017
Apu

URA

HIM: Lopun alku. Nyt on viimeinen mahdollisuus bongata HIM lavalla. HIM lopettaa jäähyväiskiertueensa ja sen myötä uransa 31.12. Helsingin Tavastialle. Ennen Tavastiaa yhtye esiintyy joulukuun lopulla vielä Helsingin jäähallissa sekä Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella. 

Vain elämää: Ura nousukiidossa. Hartwall-areenassa 29.12. esiintyvät artistit ovat saaneet kovan nosteen uralleen Vain elämää -ohjelmasta. Tosin Cheek aikoo menestyksestä huolimatta lopettaa keikkauransa kesällä 2018 Lahdessa järjestettävään suurkonserttiin.

FANIT

HIM: Faneja ympäri maailman. HIMin viimeiset keikat vetävät takuulla vielä tavallista enemmän kansainvälistä yleisöä myös Suomen konsertteihin. Jäähyväiskiertue myi loppuun Suomen lisäksi eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Vain elämää: Suomalaisia. Illan artistit levyttävät suomeksi, joskin Toni Wirtasen Apulanta yritti myös kansainvälisille markkinoille englanninkielisellä materiaalilla. Jari Sillanpää on edustanut Suomea kahdesti englanniksi kansainvälisissä laulukilpailuissa.

IHMISIÄ LAVALLA

HIM: Viisi jäsentä: ­Ville Valo, Migé Amour eli Mikko Paananen, Mikko ”Linde” Lindström, Emerson Burton eli Janne Puurtinen ja Jukka Kröger

Vain elämää: Peräti seitsemän solistia (Cheek, Jari Sillanpää, Sanni, Toni Wirtanen, Jenni Vartiainen, Juha Tapio ja Kaija Koo) ja Leri Leskinen yhtyeineen.

KOHUT

HIM: Suurimmat yhtyeeseen liitetyt kohut ovat laulaja Ville Valon aiheuttamia. Hänet muistetaan muun muassa siitä, että hän riiteli viime vuosikymmenellä päihtyneenä naapurinsa kanssa ja viskoi kukkaruukkuja. Sittemmin Valo raitistui ja on vältellyt kohuja. 

Vain elämää: Vain elämää -tähdistä suurimman ja tuoreimman kohun aiheutti ex-tangokuningas Jari Sillanpää, joka kärysi syyskuussa ratista amfetamiinia veressään. Lisäksi hänen autostaan löytyi kristalliksi eli jalostetuksi metamfetamiiniksi epäiltyä ainetta.

Kuvat A-lehtien kuva-arkisto ja All Over Press

Kommentoi »