HIFK nappasi pisteen HJK:lta
Puheenaiheet
HIFK nappasi pisteen HJK:lta
Ensimmäinen Helsingin futisderby 43 vuoteen päättyi pistejakoon, kun HIFK venyi 1-1-tasapeliin HJK:n kanssa. Mestarisuosikki Klubille ottelu jätti mietittävää, vaikka kausi onkin alkutekijöissään.
Julkaistu 23.4.2015
Apu

HIFK ei säikähtänyt Klubin alkupyöritystä, joka piti sen erossa pallosta ja käytännössä omalla kenttäpuoliskolla ensimmäiset 15 minuuttia.

HJK:n syöttöralli ja Mike Havenaarin komea pukkaus 1-0:aan Robin Lodin keskityksestä 4. minuutilla antovat odottaa, että pelistä tulee taitavamman vierasjoukkueen yksipuolinen näytös, jossa punapaidat juoksevat korkeassa prässissään itseltään jalat alta - mutta mitä vielä.

HIFK:n valmentaja Jani Honkavaara myönsi, että osa latauksesta meni sarjanousijalla jännityksen ja ylilatauksen puolelle. Kotijoukkueen peli vapautui silmissä, kun Valtteri Moren joutui 20. minuutilla kaatamaan pirteästi esiintyneen Youness Rahimin rangaistuspotkun arvoisesti, eikä Joni Korhonen erehtynyt takanurkkalaukauksessaan.

- Vaikea peli, mutta tehtiin siitä itse osin sellainen. Tiedettiin, että IFK tulee kovaa päälle, mutta ehkä me vähän passivoiduttiin ja päästettiin sillä ne mukaan. Perusrakenteet ovat kuitenkin kunnossa, maalipaikkoja kyllä oli. Ne pitää vain hyödyntää - ja hatunnosto IFK:lle hyvästä vastuksesta, kommentoi HJK:n Sebastian Sorsa.

HJK:n ongelmat alkoivat näkyä nimenomaan toisella puoliajalla, kun IFK pudotti kahdeksankin miestä pallon alle, puolusti uhrautuvasti ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista.

Kotijoukkueella oli useampikin maalipaikka; Pekka Sihvola pääsi puolittaiseen läpiajoon ja ex-klubilainen Fredrik Lassas kolisutteli maalipuita. Klubin hyökkäyspeli puuroutui ajoittain näpertelyksi, turhaksi siirtelyksi ja pään seinään hakkaamiseksi.

HJK-hankinnoista kohuttu japanilainen Atom Tanaka esitti upean saksipotkun. Hän liikkuu höyhenenkeveästi, sijoittuu oikein ja on taitava pallollisena, mutta maanmies Havenaar saattaa silti olla se, josta on europeleissä enemmän hyötyä - etenkin boksissa ja maalintekotilanteisiin murtautuessa. Väkivahva ja kookas hyökkääjä edustaa pelaajatyyppiä, josta Suomessa on huipputasolla huutava pula maajoukkuetta myöten.

Loppuunmyydyllä Töölön jalkapallostadionilla oli komea tunnelma, mikäli muutamia infantiileja kotijoukkueen "kannatuslauluja" ei lasketa. Uumoillut rähinät fanijoukkojen välillä jäivät onneksi päihtyneen uhoamisen ja muutaman nujakan tasolle, mihin Suomen oloissa epätavallisen näkyvällä poliisin läsnäololla ja suurella järjetyksenvalvojien määrällä saattoi olla toivottu vaikutus.

Kommentoi »