Apu

Hevosharrastus kaikkien nuorten saataville Espoossa – Rekka tulessa keskellä Haminaa – Rengasvarkaita kiinni Lahdessa – Kotimaan katsaus

Hevosharrastus kaikkien nuorten saataville Espoossa – Rekka tulessa keskellä Haminaa – Rengasvarkaita kiinni Lahdessa – Kotimaan katsaus
Poliisi pyytää tietoja epäiltyjen rengasvarkaiden toimista Lahdessa. Haminassa leimahti palamaan haketta kuljettanut täysperävaunullinen rekka. Espoossa madalletaan kynnystä hevosharrastuksen aloittamiseen.
Julkaistu: 24.7.2020

Vermon raviradan yhteydessä Espoossa toimiva ravikoulu aloittaa syksyllä pääkaupunkiseudun nuorille (16-29-vuotiaille) suunnatun Perjantaitallin, jossa nuoret pääsevät tutustumaan ohjatusti hevosiin, opettelemaan hevosen hoitoa sekä tutustumaan raviurheiluun.

Ohjaajina toimivat hevos- ja nuorisoalan ammattilaiset. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa hevoskokemusta ei edellytetä.

Toiminnalla halutaan tarjota maksuton, matalan kynnyksen mahdollisuus hevosharrastukseen kaikille nuorille.

Ravikoulun kanssa on Perjantaitallia on suunnitellut etsivän nuorisotyön osaaja ja hevosharrastaja Emmi Paananen.

Paananen on toiminut pääkaupunkiseudulla syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten parissa ja opiskelee sosiaalipedagogista hevostoimintaa Itä-Suomen yliopistossa.

Perjantaitallin toiminta alkaa 11. syyskuuta kello 15–17.

Rekka tulessa keskellä Haminaa

Haketta kuljettava täysperävaunullinen rekka syttyi palamaan ajon aikana Haminassa Bruuninkadun ja Tervasaarenkadun risteyksessä, päivystävä palomestari Antti Kosonen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoi Kymen Sanomille.

Kun kuljettaja huomasi palon, hän poistui hytistä, mutta ei voinut tehdä alkusammutusta. Sen sijaan paikalle osui sattumalta pelastuslaitoksen ja sairaanhoitopiirin yhteinen ensihoitoyksikkö, jolla oli taitoa ja välineitä alkusammutukseen.

Ensihoitoyksikkö sai Kosonen mukaan palon lähes sammutettua ja liekit taltutettua jauhesammuttimella, joten palokunnalta sujui sammutuksen viimeistely helposti ja nopeasti.

Kosonen arvioi, että ensihoitoyksikön toiminnan ansiosta rekka säästyi isolta palolta, joten ajoneuvo on mahdollista saada melko pienin korjauskustannuksin uudelleen ajokuntoon. Rekka lasteineen säilyi lähes vahingoittumattomana. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Rengasvarkaita liikkeellä Lahdessa

Hämeen poliisi löytyi Lahden keskustasta varastetuksi epäiltyä omaisuutta selvittäessään liikennerikkomusta.

Keski-ikäinen mies tavattiin pakettiauton ratista huumausaineiden vaikutuksen alaisena ja ilman ajo-oikeutta. Auton tavaratilasta löytyi auton renkaita ja vanteita, joiden alkuperää kuljettaja tai kyydissä ollut mies eivät osanneet kertoa. Molemmat otettiin kiinni varkaudesta epäiltynä.

Ajoneuvosta löydettiin 20 auton kesä- ja talvirengasta ja vanteita. Renkaiden leveydet ovat 225 mm ja 255 mm sekä vannekoot 17–20 tuumaa.

Asiasta on kirjattu rikosilmoitus varkaudesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisi etsii renkaiden omistajia ja pyytää ottamaan yhteyttä puhelimitse 0295 414 222 tai sähköpostitse vihjeet.hame@poliisi.fi

Kommentoi »