Tuulilasi

HERE:n karttapalvelut kiinnostavat yhä – nyt mielenkiintoa on osoittanut verkkokauppajättiHERE:n karttapalvelut kiinnostavat yhä – nyt mielenkiintoa on osoittanut verkkokauppajätti

Verkkokaupallaan tunnetuksi tullut Amazon on kertonut olevansa kiinnostunut HERE:stä. HERE:n omistaa BMW:n, Audin ja Mercedesin luoma yhteenliittymä.
Teksti Max Lange
Kuvat HERE

Alun perin Nokian luoman HERE:n tarkka karttadata on nykypäivänä kovaa valuuttaa. Amazon on Reutersin mukaan kiinnostunut hankkimaan osan HERE:n osakkeista itselleen. Reutersille puhuneet lähteet kertovat, että Amazon tarjoaisi pilvipalvelujaan HERE:n käyttöön.

Yhteenliittymä tarvitsee ison pilviverkon luomaa laskentavoimaa, jotta tuhansien ajoneuvojen liikenne- ja tiepäivitykset päivittyvät reaaliajassa hyödyntäen autoissa olevien sensoreiden dataa. Puhetta on ollut useiden pilvipalveluita tarjoavien yritysten kanssa, joista yksi on Amazon.

Tarkan karttadatan hankkiminen Amazon voisi olla järkevää, koska verkkokauppa kehittää parhaillaan tuotteidensa jakelua paremmaksi. Parhaimmillaan yritys toimittaa tuotteet kotiovelle saman päivän aikana.

Autoalalla HERE:n karttojen houkuttelevuutta lisää, että tarkka karttadata on ehdottomuus itsestään ajavien autojen ongelmattomalle toiminnalle, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.4.2016