Tuulilasi

Herääkö Opelin suorituskykybrändi OPC henkiin sähköautoilla?


Opelin suorituskykyisten autojen alabrändi OPC on Autoevolutionin mukaan työskentelemässä mallistonsa sähköistämisen kanssa.

Opel OPC:llä on ollut kaksi suorituskykyistä autoa, mutta Corsa OPC:tä ei enää löydy yhtiön nettisivuilta. Myös Astra GTC OPC on poistumassa mallistosta eurooppalaisten uusien päästöstandardien vuoksi.

Opelin kuumimmat myynnissä olevat autot ovatkin tällä hetkellä Corsa GSi ja Insignia GSi, mutta ne eivät ole riittävän tehokkaita ja kuumia OPC:n perinnöksi.

Sivuston nimettömän lähteen mukaan OPC on suunnittelemassa uusia hybridi- ja lataushybridiautoja ja hylkäämässä kuusi- ja kahdeksansylinteriset turbot.

Kun PSA Group omistaa nyt Opelin ja sen brittiversion Vauxhallin, OPC:n autot tehdään nyt PSA:n alustalle ja heidän teknologiaansa hyväksikäyttäen. Uusi Corsa ja Peugeot 208 on jo tehty PSA:n CMP/e-CMP-alustalle. Molemmista on tulossa täyssähköinen versio.

Tietojen mukaan Corsa OPC:stä olisi tulossa hybridi nelisylinterisellä turbomoottorilla ja yhdellä tai kahdella sähkömoottorilla. Aika näyttää, tapahtuuko niin.

Julkaistu: 11.5.2018