Helsingin Vallisaari haastaa Suomenlinnan
Matkailu
Helsingin Vallisaari haastaa Suomenlinnan
Suomenlinna saa haastajan, kun Helsingin Vallisaari aukeaa virallisesti 14.5. Tässä muutama hyvä syy tehdä hauska kesäretki.
Julkaistu 4.5.2016
Mondo

Hyvä päiväretkikohde ensi kesälle? Helsingin Vallisaari! Entinen sotilassaari aukeaa matkailijoille 14.5. Suomenlinnan naapurisaarelle pääsee Kauppatorilta vesibussilla 20 minuutissa. Perillä odottaa maisema, jossa aika on pysähtynyt. Luonto on pääkaupunkiseudun saariston monimuotoisin: täällä viihtyvät mäyrät, lepakot, huuhkajat ja jopa tuhat perhoslajia. Vallisaaressa kehitetään kestävää luontomatkailua, joten valtaosa alueesta jätetään koskemattomaksi.

Turvallisuussyistä eteläosa on toistaiseksi suljettu matkailijoilta ja saarella kuljetaan merkittyä Aleksanterin kierrosta pitkin. Nähtävyyksiin kuuluu venäläisten 1800-luvulla rakentama merilinnoitus. Sen uljain osa on Aleksanterinpatteri. Vierailijoille on tarjolla Ehrensvärd-seuran opaskierroksia sekä teemaretkiä, joita pitää esimerkiksi Aarresaaret-yritys.

Saarelle avataan kahvila ja kioski. Ne tarjoavat Vallisaaren henkeen sopivasti luomu- ja lähiruokaa. Kahvilassa voi herkutella villiyrteillä tai marinoidulla kalalla höystetyillä vohveleilla, ja kioskista saa itse tehtyä mehua. Saareen vievä vesibussi pysähtyy paluumatkalla Suomenlinnassa, joten saarihyppelykin onnistuu. 

Kommentoi »