Apu

Helsingin poliisilta dramaattinen pyyntö: Ilmoituksia bussipysäkeillä lapsiin kontaktia ottavasta miehestä - ilmoita havainnoista pikaisesti

Helsingin poliisilta dramaattinen pyyntö: Ilmoituksia bussipysäkeillä lapsiin kontaktia ottavasta miehestä - ilmoita havainnoista pikaisesti
Ilmoituksissa on mainittu Maunula, Oulunkylä, Käpylä ja Laajasalo.
Julkaistu: 15.1.2018

Helsingin poliisilaitos tiedottaa, että sille on tullut yhteydenottoja autolla liikkeellä olevasta miehestä, joka on pyrkinyt ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin Maunulassa, Oulunkylässä, Käpylässä ja Laajasalossa.

Asiasta on jo aiemmin huhuttu kaupunginosien Facebook-ryhmissä.

- Ensimmäinen ilmoitus mainitunlaisista tilanteista tuli ennen joulua ja sen jälkeen niitä on tullut kolme lisää. Yhteensä poliisille on siis tehty jo neljä ilmoitusta. Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta ovatko he havainneet tällaista toimintaa. Mikäli ovat, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisilaitokselta painottaa tiedotteessa.

Kuvatunlaisista tilanteista pyydetään ilmoittamaan seksuaalirikosten päivystysnumeroon 0295 47 1612 (arkisin 9-15) tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi. Akuuteissa tapauksissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

- Mikäli ei ole varma onko tilanne akuutti vai ei, voi aina soittaa hätänumeroon 112, Koskenmäki-Karaharju muistuttaa.

Poliisi neuvoo vanhempia ja lasten kanssa työskenteleviä keskustelemaan lasten kanssa siitä, miten pelottavassa tai epämiellyttävässä tilanteessa tulee toimia.

- Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee lasten kertoa asiasta heti luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille, Koskenmäki-Karaharju opastaa tiedotteessa.

Lue myös:

Kommentoi »