Helppo ratkaisu
Puheenaiheet
Helppo ratkaisu
Pikavipit ovat pahentaneet talousvaikeuksiin joutuneen tilannetta huomattavasti ja johtaneet velkakierteeseen.
Julkaistu 17.7.2012
Apu

Kadulla silmiin osuvat pikavippifirmojen mainokset julistavat ilosanomaa. Lainaa turvallisesti! Vaivatta netistä! Helppo ratkaisu pikaiseen rahantarpeeseen! On surullista, että merkittävä joukko ihmisiä todella uskoo mainoslauseiden lupauksiin.

En tunne yhtäkään pikavipin ottajaa, joka pystyisi hoitamaan raha-asiansa muilla tavoin. Tämä ei tarkoita, etteikö sellaisia ihmisiä olisi. Tuntemani tarinat ovat kuitenkin lohduttomia, ja niitä on paljon. Pikavipit ovat pahentaneet talousvaikeuksiin joutuneen tilannetta huomattavasti ja johtaneet velkakierteeseen.

Useilla meistä raha loppuu joskus ennen palkkapäivää tai auton pakoputkiremontti nielee kuukauden ruokarahat. Sellaisia tilanteita varten on monia ratkaisumalleja, joista yksinkertaisimpia ovat luottokortti tai osamaksu. Niiden korkoprosentit ovat usein inhimillisiä verrattuna pöyristyttäviä kuluja veloittaviin pikavippeihin. Tästä huolimatta ongelmiin ajautunut, jolle alati kasvava velkasumma on vain numero, naputtelee vanhasta muistista tekstiviestin vippifirmaan, sillä se on edelleen luvattoman helppoa.

Entä sitten, jos luottoa ei saa muualta? Mikäli ainoa pakotie on pikavippi, jonka takaisinmaksusta ei ole tietoa, on turvallisempaa jäädä rahattomaksi. Nolla euroa tilillä on parempi kuin tonni tai pari miinusta. Välttämättömiin tarpeisiin saa yhteiskunnalta apua eri tavoin.

Malla Murtomäen juttu velkaneuvonnasta kannattaa lukea. Se kertoo, miten oikeasti pitäisi toimia, kun raha-asiat menevät solmuun.

Kommentoi »