Apu

Heikki Hursti ilahtui Metallican isosta lahjoituksesta: "Sympaattisia kavereita, vaikka en musiikkinsa suurin fani olekaan"

Heikki Hursti ilahtui Metallican isosta lahjoituksesta: "Sympaattisia kavereita, vaikka en musiikkinsa suurin fani olekaan"
Heikki Hursti sai kuulla kuukausi ennen Metallican Suomen-vierailua, että Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle olisi tulossa avustussekki. Summaa hän ei vielä siinä vaiheessa tiennyt.
Julkaistu: 14.5.2018

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n johtajan Heikki Hurstin maanantaiaamu on tavanomaisen kiireinen. Kesken avustuskuorman purkamisen hän ehtii silti kertoa Avulle, millaisessa tilaisuudessa hän sai olla läsnä helatorstain aattona 9. toukokuuta.

Hursti piti salaisuuden itsellään h-hetkeen asti.

- Tapasin tyttäreni Sinin kanssa Metallican pojat heidän pukuhuoneessaan Hartwall-areenalla. He luovuttivat siellä työhömme 25 000 euron suuruisen avustussekin, josta olin saanut kuulla kuukautta ennen bändin tuloa Suomeen.

Heikki Hursti kehuu Metallican porukoita sympaattisiksi kavereiksi, vaikka ei itse ole metallimusiikin suurimpia faneja.

Hän ei tarkalleen tiedä, mistä bändi sai kuulla Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyöstä. Bändillä on joka tapauksessa ollut jo pitkään periaate, että se lahjoittaa eri puolilla maailmaa rahaa hyväntekeväisyyteen.

- Lahjasumma tulee tarpeeseen, sillä yhdistyksen kuukausikulut ovat noin 30 000 euroa kuussa. Kulut koostuvat vuokrista, autoista ja palkoista.

Hurstin tärkeää työtä muistetaan seuraavan kerran näyttävästi Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

- Piritorilla Sörnäisissä järjestetään silloin musiikkitapahtuma. Silloin ei kerätä rahaa, mutta yleisölle annetaan informaatiota mihin rahaa voi lahjoittaa, Heikki Hursti kertoo.

Helmikuussa artistien järjestämä Hurstille hynää -konsertti Tavastialla ja maaliskuussa järjestetty Hurstille hynää vol. 2 -konsetti Kallion kuudennella linjalla olivat suurmenestyksiä ja tuottivat yhdistykselle varoja reippaaasti yli 10 000 euroa.

Kommentoi »