Heidi Sohlbergin ja Joanna Kuvajan ystävyys kantaa läpi vaikeuksien
Puheenaiheet
Heidi Sohlbergin ja Joanna Kuvajan ystävyys kantaa läpi vaikeuksien
Heidi Sohlbergin vuosi 2016 loppui sytostaattihoitoihin, joita hän sai heinäkuussa tehdyn rintasyöpäleikkauksen jälkeen. Suurena tukena raskaan vuoden aikana olivat oman perheen lisäksi hyvät ystävät. Heistä yksi on Joanna Kuvaja, joka kertoo Avulle Heidin kanssa ystäyyden eri vaiheista.
Julkaistu 5.1.2017
Apu

Elixir-ohjelmasta tutun juontajakaksikon Heidi Sohlbergin (s.1981)  ja Joanna Kuvajan (s.1984) ystävyys alkoi missikisoista vuonna 2007. Joanna valittiin silloin Miss Suomen toiseksi perintöprinsessaksi, ja vuoden 2001 Miss Suomi Heidi oli kannustamassa häntä kisoissa.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Molempien perheisiin on syntynyt kaksi lasta, yhdessä on iloittu häistä ja 30-vuotisjuhlista. Ystävyyttä testatattiin rankimmalla tavalla viime vuonna, kun Heidi Sohlberg sai diagnoosin rintasyövästä.

- Menin kokeisiin alun perin siksi, että äitini kuoli rintasyöpään vuonna 1991. Epäilin perinnöllistä geenialttiutta. Se minulla olikin, ja syöpä, josta sain tiedon kesäkuun lopussa. Isossa leikkauksessa olin jo 13. heinäkuuta.

Kun Heidin Sohlberg sai syksyllä sytostaattihoitoja, Joanna Kuvaja oli tukena kolme kertaa. Nyt hoidot ovat loppu, ja ystävykset katsovat luottavaisin mielin tulevaan.

Tämän viikon Avussa kerrotaan ketkä muut antoivat Heidi Sohlbergille voimaa ja luottamusta tulevaan, ja miten hän valistaa ikäisiään nuoria naisia rintasyövästä. 

Teksti Liisa Talvitie, kuva Petri Mulari

Kommentoi »