Heidi Sohlberg rintasyövästään: "Minulla ei ole kuolemanpelkoa"
Puheenaiheet
Heidi Sohlberg rintasyövästään: "Minulla ei ole kuolemanpelkoa"
Ex-Miss Suomi ja juontaja Heidi Sohlberg on puhunut rintasyövästään avoimesti tyttärilleen. Hän on jaksanut säilyttää hoitojen keskellä positiivisen asenteen.
Julkaistu 22.9.2016
Apu

Heidi Sohlberg, 35, kuuli keväällä kantavansa rintasyöpägeeniä. Geeni löytyi ensin kaukaisemmilta sukulaisilta. Hiljalleen  huomattiin, että Heidin lähisuvussa on ollut myös useampi syöpätapaus, jonka kautta Heidi päätyi tutkimuksiin. Heidin äiti kuoli rintasyöpään, kun Heidi oli kymmenen.

Kesällä Heidin rinnasta löydettiin pahanlaatuinen kasvain.

- Kun kuulin geenistä, ajattelin heti, että teen angelinajoliet ja leikkautan pois rintani. Kun kuulin, että minulla on rintasyöpä, menin tietysti ensin shokkiin. Eihän se voi olla minulla? Minunhan piti mennä siihen leikkaukseen, nainen kertoi tänään Roosa-nauhan julkistamistilaisuudessa.

Heidin kasvain ei ole päässyt leviämään ja se saatiin poistettua hyvin todennäköisesti ajoissa. Nainen kertoo kestäneensä hoidot hyvin. Naisen toipumisennuste on hyvä ja sytostaattihoitoja Heidi saa tällä hetkellä varmuuden vuoksi.

Alkujärkytyksen jälkeen hän on säilyttänyt hoitojen keskellä positiivisen asenteen.

- Lääkäri painotti minulle, että lääketiede ja hoidot ovat kehittyneet valtavasti äitini kuoleman jälkeen. Kuntoni on ollut leikkauksen jälkeen ja sytostaattien alettua parempi kuin pelkäsin.

Heidi on naimisissa Niklas Sohlbergin kanssa ja heillä on kaksi kouluikäistä tytärtä. Lapsille he kertoivat äidin sairastumisesta suoraan.

- Tietenkin mielessäni on käynyt, että esikoiseni Josefiina on nyt yhdeksän ja itse olin kymmenen, kun äiti kuoli. Mutta en ole halunnut antaa ajatukselle liikaa tilaa, sillä ennusteeni on niin hyvä ja minä parannun tästä. En tunne kuolemanpelkoa tai pelkää menetyksiä.

Heidi painottaa olevansa todella kiitollinen syöpätutkimukselle. Hän on käynyt puolentoista vuoden välein mammografiassa, viimeksi marraskuussa. Hän sai silloin puhtaat paperit.

- Kasvaimeni ei näkynyt nytkän röntgenissä, mutta ultraäänellä se löydettiin. Ties, miten pitkälle suöpä olisi ehtinyt levitä, jos olisin mennyt mammografiaan vasta ensi kesänä.  Kasvaimeni levisi mattona, enkä tuntenut sitä edes merkattuna ennen leikkausta. Siksi kehoitan kaikkia käymään säännöllisesti mammografiassa ja tukemaan rintasyöpätutkimusta ostamalla Roosa nauha -tuotteita.

.

Kommentoi »