Hauska baarikierros Vilnassa
Matkailu
Hauska baarikierros Vilnassa
Tee sivistävä baarikierros Vilnassa. Vilniaus-kadulla ja sen lähituntumassa on joukko baareja, joista kukin on erikoistunut yhteen tiettyyn juomaan.
Julkaistu 5.1.2017
Mondo

Vėjai

Idyllinen baari (Vilniaus 22) on mainio paikka tutustua ranskalaisiin omenapohjaisiin juomiin. Makuelämys on aito maalaissiideri, joka tuoksuu navetalta ja maistuu rutikuivan omenaiselta (lasi noin 2 e). Hyllyssä on myös calvados-viinaa, pommeauta, joka valmistetaan sekoittamalla omenamehua ja calvadosta, sekä balttilaisia pienpanimo- oluita.

The Bubbles

Vilnan ainoa samppanjabaari (Vilniaus 35) myy aitoa ranskalaista samppanjaa. Vähän alle 10 euron lasihinta on suomalaisen näkökulmasta suorastaan edullinen. Myös proseccoa, cavaa ja muita kuohuviinejä.

Rhum Room

Rommibaari Rhum Roomin (Vilniaus 39) valikoimassa on yli sata rommilaatua Japanista Jamaikalle. Seinillä on rommiaiheisia julisteita ja kaiuttimista soi karibialainen musiikki. Myös karibialaista ruokaa saa.

Alaus Biblioteka

Paikalliset oluthifistelijät kokoontuvat "olutkirjastossa" (Trakų 4), jonka kolmensadan eri pullo-oluen valikoima on jaoteltu hyllyihin lajityyppien mukaan. Hanaoluita löytyy 15 sorttia (tuoppi noin 3 e), ja asiantuntevat tarjoilijat maistattavat tarvittaessa eri vaihtoehtoja ennen ostopäätöstä.

King & Mouse

Pieni mutta pätevä viskibaari huomaamattomalla sivukujalla Alus Bibliotekan vieressä (Trakų 2). Listalta löytyy noin 300 viskiä eri puolilta maailmaa – niin turvesavuista skottilaista kuin trendikästä japanilaista. Viskicocktailejakin saa. Myös säännöllisiä viskitastingeja.

Apoteka

Jos kunto riittää baarikierroksen jälkeen, jatka vielä cocktailbaari Apotekaan (Visų Šventųjų 5). Tunnelma on kuin salakapakassa, ja juomasekoitukset ovat huipputasoa. 

Kommentoi »