Tuulilasi

Haukansiipiovet eivät kelvanneet – Tesla haastaa saksalaisfirman oikeuteen

1


Haukansiipiovet eivät kelvanneet – Tesla haastaa saksalaisfirman oikeuteen

Tesla on haastamassa saksalaisen alihankkijayrityksen oikeuteen, sillä yritys ei onnistunut tuottamaan Teslan katumaasturimalli Model X:ään sen haukansiipiovia.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Hoerbiger Automotive Comfort Systems ei lupauksistaan huolimatta pystynyt suunnittelemaan ja valmistamaan erikoisia ovia ajoissa, mikä pakotti Teslaa vaihtamaan alihankkijayritystä. Tämä puolestaan viivästytti Model X:n tuotantoonottoa.

Syytteessä mainitaan, että Hoerbiger oli valittu lukuisisten alihankkijoiden joukosta, muttei onnistunut valmistamaan helmikuun 2014 ja toukokuun 2015 välisenä aikana prototyyppiä, joka olisi läpäissyt Teslan tiukat standardit.

Yritysten välit menivät poikki toukokuussa. Väitteiden mukaan Hoerbigerin haukansiipiovet vuotivat öljyä, jumittuivat ja loivat käytettäessä paljon lämpöä. Hoerbiger puolestaan karhuaa omia rahojansa Teslalta, sillä prototyyppien luontiin kului paljon rahaa.

WSJ:n kanssa viestitellyt Teslan edustaja kertoi, että Tesla oli pakotettuna nostamaan syytteet, koska Hoerbiger ei noudattanut sopimustaan ja sen lisäksi vaatii Teslalta suuria summia rahaa.

Carscoopsin mukaan Tesla kärsi miljoonia dollareita vahinkoja ja joutui lisäksi muokkaamaan autoa melko voimakkaasti, jotta lopullinen ovivaihtoehto olisi sopiva.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.1.2016