Harrison Ford kritisoi päättäjiä ja vetoaa äänestäjiin ilmastonmuutoksen vuoksi: "Seurauksista kärsimme ihan kaikki"
Puheenaiheet
Harrison Ford kritisoi päättäjiä ja vetoaa äänestäjiin ilmastonmuutoksen vuoksi: "Seurauksista kärsimme ihan kaikki"
Näyttelijälegenda on lopen kyllästynyt päättäjiin, jotka joko eivät usko tieteeseen tai esittävät, etteivät usko, koska se hyödyttää heitä.
1Kommenttia
Julkaistu 14.9.2018
Apu

Muun muassa Indiana Jonesina ja Han Solona tunnettu yhdysvaltalaisnäyttelijä Harrison Ford kritisoi torstaina (13.9.) päättäjiä Global Climate Action Summitissa.

Ford kehotti äänestäjiä lopettamaan tukensa sellaisille päättäjille, jotka joko eivät usko tieteelliseen näyttöön ilmastonmuutoksen puolesta tai esittävät, etteivät usko, koska se hyödyttää heitä taloudellisesti. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on väittänyt ilmastonmuutosta kiinalaisten huijaukseksi, minkä lisäksi hän on irrottanut Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta ja poistanut useita säädöksiä, joilla ilmastonmuutosta on pyritty hidastamaan tai heikentämään.

Ford ei maininnut Trumpia tai muita nimeltä, mutta totesi kuivasti:

- He tietävät, keitä he ovat. Me tiedämme, keitä he ovat.

Osa Fordin puheesta julkaistiin Twitterissä:

Ford varoitti, että ilmastonmuutoksen vaikutuksilta ja ekosysteemin romahdukselta ei säästyisi kukaan, eivät "rikkaat tai köyhät, vaikutusvaltaiset tai voimattomat".

Löydät tämän twiitin myös täältä.

Yhdysvalloissa valmistaudutaan parhaillaan tärkeisiin vaaleihin. Marraskuussa äänestetään kaikista kongressin edustajainhuoneen paikoista ja kolmanneksesta senaatin paikoista. Vaalit ratkaisevat muun muassa sen, miten vapaat kädet Trumpilla on jatkossa ilmastonmuutosasioissa.

Suomessa on puolestaan eduskuntavaalit keväällä 2019. Niissä voi vaikuttaa muun muassa siihen, mitä Suomi tekee ilmastonmuutoksen estämiseksi.

1 kommentti