Tuulilasi

Härät mainostamassa kuorma-autoa


Volvo esittelee uusimmassa mainosvideossaan, miten heidän jakelukuorma-autonsa pärjää keskiaikaisen espanjalaiskaupungin ahtailla kaduilla järjestetyssä härkäjuoksussa.
Kuvat Volvo Trucks

Volvo AB, se ruotsalainen kuorma-autovalmistaja, on tehnyt uusista kuorma-automalleistaan useita huimia videoita, jotka ovat nousseet suureen suosioon Youtube-videopalvelussa. Temppu, jossa nuorallakävelijä Faith Dickey siirtyy rekka-auton katolta viereistä ajorataa ajavan rekan katolle autojen välille viritettyä vaijeria pitkin, on saavuttanut jo yli 7,2 miljoonaa katsojaa. Taiturointia voi katsoa tästä linkistä:

http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys&

Uusimmassa videossa Volvo FL -jakelukuorma-auto kiitää länsiespanjalaisen Ciudad Rodrigon pikkukaupungin kaduilla härkälauman edessä. Vauhtia ja jännitystä filmiin on saatu härkien edessä juoksevilla valkoisiin pukeutuneilla nuorilla miehillä. Härkäjuoksuvideo avautuu seuraavasta linkistä:

http://youtu.be/_BRoU1hw-CU

Härkäjuoksu on ikivanha perinne Espanjassa, Portugalissa ja Meksikossa. Härkätaisteluun vietävät härät juoksutetaan kaupungin halki, ja nuoret miehet esittävät urhoollisuuttaan juoksemalla härkien edellä. Kuuluisin tapahtuma on Pamplonassa San Fermin festivaalin yhteydessä joka aamu kello 8 tapahtuva härkäjuoksu, jossa kuusi taisteluhärkää ja kuusi nuorta sonnimullia juoksutetaan 825 pituisen katukujan kautta areenalle. Ensiksi juoksevat pitkäsarviset härät, ja kun ne ovat juosseet, on mullikoiden vuoro. Niillä ei ole teräviä sarvia, joten puskeminen on vähemmän vaarallista. Pamplonassa loukkaantuu joka vuosi 200-300 ihmistä härkien puskiessa, ja aina silloin tällöin tapahtumaon vaatinut myös kuolonuhreja.

Julkaistu: 10.10.2013