Apu

Hämeenlinnassa järjestetään raja-aidat kaatava bileilta, joka tuo yhteen kehitysvammaiset aikuiset ja kaikki muut


Bar & Night Club Crémessä järjestettävän bileillan toivotaan auttavan kehitysvammaisten ja muiden aikuisten tutustumista toisiinsa.
Kuvat Fotolia

Hämeenlinnan Bar & Night Club Crémessä järjestetään 19. huhtikuuta bileilta kello 18-23. Ilta poikkeaa tavanomaisesta siksi, että yökerho on sen ajan varattu kehitysvammaisten aikuisten käyttöön - joskin paikalle toivotaan kaikkia täysi-ikäisiä.

Uudentyyppisen K18-bileiltaidean taustalla ja toteuttajina ovat Piia Hänninen ja Riitta Storbjörk Attendosta. Attendo on terveydenhuolto- ja hoivapalveluyritys.

Tapahtuman tiedotteessa kerrotaan, että yökerhossa aikuisten illanvietto toteutuu oikeassa ympäristössä. Kehitysvammaisella aikuisella kynnys lähteä yksin perinteiseen baariin tai diskoon on suuri. Hämeenlinnan teemaillassa järjestelyt on tehty sellaisiksi, että kehitysvammaisen aikuisen on helppo tulla ja viihtyä, ja muilla illanviettäjillä on mahdollisuus tutustua ja nähdä ihminen vammansa takaa.

- Bileiltaan ilmoittautui väkeä Riihimäeltä asti. Tällainen aikuisten oikea ilta on kovasti odotettu. Kaveriseuran lisäksi on monella kehitysvammaisella aikuisella parisuhteen kaipuu suuri. Mahdollisuudet tavata potentiaalisia kumppaneita ovat heikot etenkin jos ei ole mukana harrastusporukoissa. Bileilta luo mahdollisuuksia tavata kerralla paljon uusia ihmisiä, Attendon Piia Hänninen sanoo.

Yökerhon sisäänpääsy maksaa 15 euroa, mutta kehitysvammaisten aikuisten osallistumista tuetaan heille räätälöidyillä maksuttomilla kyydeillä. 20 henkilön minibussi kiertää Hämeenlinnan alueella klo 17-24 ja käy hakemassa illanviettoon haluavat kotoa ja tuo takaisin. Kyytitarpeista on ilmoitettava ennalta Piia Hänniselle puhelimitse 044 7466 364 tai sähköpostitse piia.hanninen@attendo.fi.

Illassa esiintyy dj Henrik Stockholm.

Kuva on kuvituskuva.

Julkaistu: 16.4.2018