Tuulilasi

Halpamerkin tila-autot leikkauksien kohteena


Renault suunnittelee jättävänsä Dacian mallistosta pois joko Logan MCV:n, tila-auto Lodgyn tai siitä johdetun pakettiauto Dokkerin.
Kuvat Dacia

Syynä malliston pienentämiseen on tila-autojen ja pakettiautojen kysynnän yleinen lasku, kertoo Automotive News Europe. Näissä segmenteissä kysyntä on siirtymässä voimakkaasti SUV:hin ja Crossovereihin.

Lodgyn myyntimäärät ovat voimakkaasti laskeneet Euroopassa (44 %), mutta Dokkerin myynti on pysynyt suunnilleen samana. Vuosi sitten uudistuneen Logan MCV:n myynti on puolestaan voimakkaasti nousujohtoinen.

Vaikka osa Dacian malleista laahaakin myyntimääriltään, on romanialaismerkki Renaultille ilon aihe. Tämän vuoden alusta lähtien halpamerkin myynti on noussut 30 prosenttia. Myytyinä autoina tämä tarkoittaa reilua 250 000 yksikköä. Menestyksen takeena ovat Sandero, porrasperäinen Logan ja pieni katumaasturi Duster.

Automotive News Europelle puhuneet analyytikot arvelevat, että Dacian marginaali on jopa 9 prosenttia. Se vastaa saksalaisten premium-merkkien lukuja.

Jos analyytikoiden tuloksista on jotain johtopäätöksiä vedettävä, on Dacia Lodgyn kohtalo epävarmaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 26.9.2014