Tuulilasi

Hallitukselta reippaasti lisärahaa liikenneturvallisuuden ja kunnossapidon parantamiseen


Hallitus on sopinut vuoden 2019 budjettiesityksestä. Budjettiriihessä sovittiin 49 miljoonan euron liikennepaketista, jolla parannetaan liikenneturvallisuutta ja tiestön talvikunnossapitoa.
Kuvat Juha Juntto

Tästä paketista 25 miljoonaa euroa osoitetaan tiestön talvikunnossapitoon ja kelirikon hoitamiseen. Tasoristeysohjelmaa jatketaan 10 miljoonan euron rahoituksella. Hallitus sopi myös yksityistieavustusten 4 miljoonan euron korotuksesta, jolloin kokonaismääräraha nousee 17 miljoonaan euroon. Lisäksi osoitetaan rahaa liikenneturvallisuustyöhön ja Sastamalan riista-aitojen rakentamiseen.

Liikennepaketti rahoitetaan vuoden 2019 budjetista sekä kuluvan vuoden 2018 toisesta lisätalousarviosta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pitää liikenteeseen osoitettavaa lisärahoitusta tärkeänä.

”Olen iloinen siitä, että pystyimme kohdentamaan merkittävän 25 miljoonan euron lisärahoituksen teiden talvihoitoon. Tämä täsmärahoitus tulee todelliseen tarpeeseen”, toteaa Berner.

”Tällä vaalikaudella olemme kehittäneet liikennettä ja uudistaneet lainsäädäntöä kokonaisvaltaisesti. Liikennejärjestelmän suunnitteluun haetaan pitkäjänteisyyttä esimerkiksi 12-vuotisella ohjelmalla. Vaikka nyt päätetty täsmärahoitus on tervetullutta, on muistettava, että väylien rahoituksessa pitäisi pyrkiä useiden kymmenien vuosien aikajänteeseen”, sanoo Berner.

Budjettiriihessä sovittiin lisäksi miljoonan euron lisämäärärahasta pääradan suunnitteluun kokonaisnäkemyksen muodostamiseksi.

Julkaistu: 1.9.2018