Tuulilasi

Hakkerit testasivat autojen tietoturvaa


LähiTapiolan järjestämässä hakkeripäivässä testattiin autoihin asennettavien laitteiden tietoturvaa. Verkkoon kytketyt älylaitteet ja erilaiset digipalvelut yleistyvät kovaa vauhtia myös autoissa.
Kuvat Waymo

”Autoihin asennettavien lisälaitteiden ja uusien digipalveluiden tietoturva vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen. Moottoriajoneuvojen vakuuttajana seuraamme näiden uusien palveluiden kehitystä tarkasti varmistuaksemme niiden tietoturvasta, kertoo LähiTapiolan tietoturvajohtaja Leo Niemelä.

”Myös autoilun älypalveluissa ja autoihin asennettavien laitteiden tietoturvassa on tärkeää, että palveluntarjoajat huolehtivat tietoturvasta niiden koko elinkaaren ajan. LähiTapiolan hakkeripäivän kaltaiset tapahtumat edistävät tietoturvaa yksittäisten laitteiden ja palveluiden osalta, mutta myös laajemmin lisäämällä tietoisuutta viranomaisen tärkeänä pitämästä aiheesta”, sanoo Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

Hakkeripäivässä löytyneet mahdolliset tietoturvapuutteet raportoidaan laitevalmistajille ja palveluntarjoajille, jotta nämä voivat korjata tietoturva-aukot. LähiTapiolan aiemmissa hakkeripäivissä on löytynyt useita kymmeniä tietoturvauhkia, jotka on korjattu. LähiTapiola käynnisti 2015 ensimmäisenä pohjoismaisena finanssikonsernina Bug Bounty -ohjelman. LähiTapiola on maksanut hyväntahtoisille eli niin sanotuille valkohattuisille hakkereille jo yli 100 000 euroa palkkioita järjestelmistä löytyneistä tietoturva-aukoista.

Julkaistu: 15.5.2018