Mondo

Haaveissa romanttinen miniloma


Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Concierge vastaa kesän romanttisiin lomatoiveisiin. Mihin kannattaa lähetä lyhyelle irtiotolle kaksistaan kumppanin kanssa?
Teksti Mondon toimitus

Haluaisimme tehdä lyhyen irtioton kahdestaan. Kaupunki saisi olla romanttinen, tarjolla hyviä ruokapaikkoja ja upeaa yöelämää, ystävällisiä ihmisiä… Mitä suosittelet?

Monen mielestä Euroopan parhaimmat hipat löytyvät Berliinistä. Kaupunki on myös edullinen lomakohde. Mutta romanttinen se ei ole, ei vaikka currywurst-rasvassa paistaisi.

Sitten on tietenkin Pariisi. Voisitte majoittua Pigallen aseman kulmille, josta löytyy hauska baarikatu rue Frochot. Romanttinen kävely Seinen rannalla, illallinen pikkuravintola L’Officessa (3 rue Richer), drinkit Dirty Dick -tiki-baarissa (7 rue Frochot) ja trendiklubi Monseigneurille (94 rue d’Amsterdam) irrottelemaan. Mutta… pariisilaisia ei tunneta ystävällisyydestään.

Concierge ehdottaakin Amsterdamia. Onko Euroopassa leppoisampaa kansaa kuin hollantilaiset? Amsterdamista löytyy hyviä ravintoloita ja yökerhoja, kuten klubiksi muutettu kirkko Paradiso (www.paradiso.nl).

Mondon päätoimittaja Kati Kelola suosittelee entisestä kotikaupungistaan romanttiselle illalliselle ravintola Lion Noiria (www.lionnoir.nl). ”Olen palannut sinne jo kahdesti. Hyvä sijainti, tyylikäs mutta hauska sisustus ja erinomaisia cocktaileja.”

Sitten pienelle iltakävelylle kanavan varrelle. Hoe mooi, sanoisi hollantilainen ja pussaisi.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Julkaistu: 5.6.2015