Haaveiletko Espanjan Aurinkorannikosta? Tämä leppoisa kohde on mukava löytö
Matkailu
Haaveiletko Espanjan Aurinkorannikosta? Tämä leppoisa kohde on mukava löytö
Estepona on Aurinkorannikon vähemmän tunnettu lomakohde. Sen vanhankaupungin kaduilla ja auringon hohteessa on mukava kuljeskella.
Julkaistu 10.3.2021
Mondo

Jos haluat välttää Etelä-Espanjan suosikkikohteiden tungoksen, ota suunnaksi vähemmän tunnettu, alle 70 000 asukkaan Estepona. Sinne pääsee helpoiten lentämällä Málagaan ja vuokraamalla auton tai ottamalla bussin perille.

Esteponan viehättävimpiä alueita on Centro Historico eli vanhakaupunki, joka toivottaa tervetulleeksi kukkaloistolla. Sitä tarjoaa esimerkiksi Plaza de las Flores eli kukkien aukio. Kujat ovat mutkittelevia, mutta maamerkkinä toimii kattojen ylle kohoava Santa María de los Remediosin kirkko. Calle Caridadin kadulta löytyy useita andalusialaisia ravintoloita, joissa ruokailee edullisesti.

Toinen suosikkipaikka on Esteponan rantabulevardi, jolla ei tarvitse väistellä vastaantulijoita. Sen varrella on useita rantabaareja, joihin voi pysähtyä siemailemaan viiniä tai syömään tapaksia.

Merenrannalla voi kävellä palmujen katveessa ja pysähtyä välillä viinille ja tapaksille.

Kävelymatkan päässä rannasta löytyy trendikäs ravintola Wild (wildrestaurante.com), joka tarjoaa kasvisruokia, vegaanista ja gluteenitonta. Kukilla koristellut annokset ovat hurmaavia.

Esteponan alueella on useita ratsastustalleja, jotka järjestävät matkailijoille maastovaelluksia maaseutumaisemiin. Esimerkiksi Ranch Siesta Los Rubios (ranchsiestalosrubios.com) tarjoaa vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että konkareille.

Hyvä päiväretkikohde on Casaresin vuoristokylä noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Nousu sen huipulle kannattaa jo maisemien tähden.

Kommentoi »