GTK unohti luvat Kuhmossa
Puheenaiheet
GTK unohti luvat Kuhmossa
Porauskalusto tuotiin jäälle ennen lupia. Lupapyyntöön pyydettiin allekirjoitus väärästä osoitteesta, väärältä henkilöltä.

Kuuden peninkulman päässä Talvivaarasta, naapurikunta Kuhmossa, Ylä-Vieksin osakaskunta hätkähti, kun Kellojärven jäälle alkoi ilmestyä Geologian tutkimuskeskuksen laitteistoa.

– Porauskalustoa tuotiin jäälle ennen kuin lupa-asiat olivat kunnossa. GTK kävi lyhyellä varoitusajalla esittelemässä asiaa, jolloin osakaskunta, vesialueen omistaja, antoi tutkimus- ja liikkumisluvan, sanoo Ylä-Vieksin kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Timo Niskanen.

GTK myöntää virheen.

– Lupapyyntö oli lähetetty väärään osoitteeseen, jossa henkilö oli sen allekirjoittanut ja palauttanut. Olimme hyvässä uskossa, että kaikki oli kunnossa, sanoo erikoistutkija Tapio Halkoaho.

Kellojärvellä etsitään nikkeliä. Muutama vuosi sitten järven itäpuolelta löytyi lupaava murikka, mutta toistaiseksi työ on Halkoahon mukaan ollut ”geologista profiilikaivausta”.

Paikallisiakin kiinnostaa, mitä maan alta löytyy.

– Kiinnostus muuttuu toisenlaiseksi, jos ryhdytään perustamaan kaivosta. Silloin katsotaan, mitä se syö ja mitä se ulos päästää. Talvivaaran ongelmia ei haluta, Timo Niskanen sanoo.

Kuva Tapani Pääkkönen

Kommentoi »