Mondo

Graffitien Lontoo

Graffitien Lontoo
Lontoo on katutaiteilijoiden väkevä, alati muuttuva kaupunki. Näissä paikoissa pääset helposti näkemään huippumuraaleja ja muuta katutaidetta tekijöiltä, joiden joukossa voi olla seuraava Banksy.
Julkaistu: 8.5.2015

Kolme huippukohdetta Lontoon katutaiteen kokemiseen.

Itä-Lontoo Parhaiten graffiteja ja tilateoksia näkee Itä-Lontoossa (kuvassa Lontoon tunnetuimpiin graffititaitelijoihin kuuluvan Ben Einen teos Itä-Lontoon Shoreditchissa). Alternative Londonin (alternativeldn.com) opastettuja taide­kävelyjä vetävät katutaiteilijat, ja ­maksun voit itse päättää. Toinen suositeltava on Street Art London (streetartlondon.co.uk, alkaen 17 e).

Stockwell ja muut Muualla kaupungissa katutaidetta on vähemmän, mutta taidokkaita graffiteja voi nähdä useissa paikoissa. ­Parhaita ovat Stockwell Park Estaten vanha urheilu­kenttä Stock­wellissa, Leake Street Tunnel Waterloossa ja arkkitehti Ernö Gold­fingerin rujo torni Trellick Tower ­Kensingtonissa. 

Brixtonin muraalit Lontoon värikkäässä Brixtonissa on kiinnostavia ­muraaleja. Kantaa­ottavia seinä­maalauk­sia luotiin etenkin kaupungin­osan kuuluisien mellakoiden jälkeen 1980-luvulla. Osa muraaleista on jo kadonnut, joitakin on uusittu. Maalauksia katsomaan tehdään joskus opastettuja kävelyitäkin.

Kommentoi »