Graffitien Lontoo
Matkailu
Graffitien Lontoo
Lontoo on katutaiteilijoiden väkevä, alati muuttuva kaupunki. Näissä paikoissa pääset helposti näkemään huippumuraaleja ja muuta katutaidetta tekijöiltä, joiden joukossa voi olla seuraava Banksy.
Julkaistu 8.5.2015
Mondo

Kolme huippukohdetta Lontoon katutaiteen kokemiseen.

Itä-Lontoo Parhaiten graffiteja ja tilateoksia näkee Itä-Lontoossa (kuvassa Lontoon tunnetuimpiin graffititaitelijoihin kuuluvan Ben Einen teos Itä-Lontoon Shoreditchissa). Alternative Londonin (alternativeldn.com) opastettuja taide­kävelyjä vetävät katutaiteilijat, ja ­maksun voit itse päättää. Toinen suositeltava on Street Art London (streetartlondon.co.uk, alkaen 17 e).

Stockwell ja muut Muualla kaupungissa katutaidetta on vähemmän, mutta taidokkaita graffiteja voi nähdä useissa paikoissa. ­Parhaita ovat Stockwell Park Estaten vanha urheilu­kenttä Stock­wellissa, Leake Street Tunnel Waterloossa ja arkkitehti Ernö Gold­fingerin rujo torni Trellick Tower ­Kensingtonissa. 

Brixtonin muraalit Lontoon värikkäässä Brixtonissa on kiinnostavia ­muraaleja. Kantaa­ottavia seinä­maalauk­sia luotiin etenkin kaupungin­osan kuuluisien mellakoiden jälkeen 1980-luvulla. Osa muraaleista on jo kadonnut, joitakin on uusittu. Maalauksia katsomaan tehdään joskus opastettuja kävelyitäkin.

Kommentoi »