Göteborgin ihanimmat kahvilat
Matkailu
Göteborgin ihanimmat kahvilat
Ruotsalaiset ottavat kahvittelun tosissaan. Sana fika tarkoittaa siellä enemmän kuin kahvinjuontia. Se on aina yhteinen hetki ystävien, perheen tai työtoverien kanssa. Tässä mahtavana ruokamatkakohteena tunnetun Göteborgin ihanimmat kahvilat.
Julkaistu 7.3.2018
Mondo

Da Matteo

Vanhaan hevostalliin remontoitu kahvila, jossa toimii kahvipaahtimo ja ­leipomo. Ruotsin parhaat baristat tekevät espressot sesongin mukaan vaihtuvista pavuista.

Café Santo Domingo

Vinyylikaupan yhteydessä sijaitsevassa somassa kahvilassa fikataan levy­laarien vieressä. Paikka on kulttuuriväen suosiossa, ja manteliomenapiirakkaa syödessä voi kuunnella kun naapuripöydissä keskustellaan maailman tilasta.

Brogyllen

Klassisen tyylikkään konditorian ­asiakaskunta ulottuu lukiolaisporukoista eläkeläisrouviin. Täältä löydät muun muassa kaupungin parhaat laskiaispullat. Suurista ikkunoista näkyvät entisen telakan nosturit.

Kafé Magasinet

Katetulla sisäpihalla tarkenee talvellakin, kiitos lämpölamppujen. Sisätilassa on tunnelmalliset tiiliseinät ja katto korkealla. Myös olutta tai viiniä saa.

Alkemisten

Kahvihifistelyä parhaimmillaan. Työntekijät tuntevat pavun matkan pensaasta kuppiin, ja tarjolla on lähituottajien maistiaisia. Valoisassa, rosoisessa kahvilassa on pöytinä vanhat kaapelikelat.

Kommentoi »