Tuulilasi

Googlen itsestään ajava auto suosituin


Moni autovalmistaja suunnittelee itsestään ajavia automalleja. Mukana kisassa on myös teknologiayhtiöitä, jotka etsivät uusia aluevaltauksia.
Kuvat Kuvakaappaus / Google

Amerikkalaiskyselyn mukaan ihmiset ostaisivatkin mieluummin Googlen kuin esimerkiksi General Motorsin valmistaman itsestään ajavan auton, kertoo Wired.

Konsulttifirma KPMG:n kyselyyn vastanneista premium-tason autolla tällä hetkellä ajavista henkilöistä (eli todennäköisin kohderyhmä itsestään ajavan auton hankkijaksi) pisteyttivät Googlen ja Applen autokiinnostavuuden 8:aan, kun paras arvosana oli 10. Parhaiten varsinaisista automerkeistä kyselyssä pärjäsi Mercedes-Benz (7,75), kun taas Chevrolet ja Nissan jäivät viiteen.

Kysely paljasti myös, että mitä kauemmas mentiin Yhdysvaltain länsirannikolta, sitä vähemmän itsestään ajavat auto kiinnostivat ihmisiä. Suurinta mielenkiinto oli Los Angelesissa.

Googlen saama laaja mediahuomio sen itsestään ajavien autojen testaamisen ympärillä sekä tulevaisuuden suunnitelmien esitteleminen ja lakimuutosten vaatiminen itsestään ajavien autojen sallimiseksi tieliikenteessä näyttävät siis kantavan hedelmää ainakin ihmisten mielikuvissa. Kyselyn mukaan luotto tulevaisuuden autojen suhteen makaa yllättävän vahvasti juuri nettiajan teknologiafirmojen varassa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 15.10.2013