Tuulilasi

Googlen Android Volvoihin – ”voimme säilyttää Volvon ikonisen käyttöliittymän”Googlen Android Volvoihin – ”voimme säilyttää Volvon ikonisen käyttöliittymän”

Volvo ja teknologiayhtiö Google aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää Android-käyttöjärjestelmään perustuvia uuden sukupolven tieto-, viihde- ja yhteysratkaisuja. Kokonaisuus tarjoaa runsaasti eri sovelluksia ja palveluja, ja se julkaistaan uusissa Volvo -malleissa kahden vuoden kuluessa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Volvo

Yhteistyö lupaa mullistaa tavan, jolla ruotsalaismerkin asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa autojensa kanssa. Yhtiöiden mukaan Googlen, Volvon tai muiden toimijoiden kehittämien Android-sovellusten laaja valikoima tarjoaa monipuolisia yhteystoimintoja autossa ja sen ympärillä.

”Otamme merkittävän strategisen askeleen eteenpäin yhteistyössä Googlen kanssa. Googlen alusta ja palvelut parantavat käyttäjäkokemusta ja tarjoavat enemmän yksilöllisiä mahdollisuuksia. Android puolestaan tarjoaa joustavuutta kehitystyön näkökulmasta”, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green tiedotteessa.

Volvon yhteistyö Googlen kanssa kuvastaa autoteollisuuden ja teknologiayritysten jatkuvaa lähentymistä, kun autoihin tulee yhä enemmän yhteystoimintoja. Volvolla uskotaan, että tämän tyyppiset kumppanuudet ovat autoteollisuuden tulevaisuus. Androidin käyttäminen peruskäyttöjärjestelmänä lisää kehitystyön nopeutta ja joustavuutta ja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden muokata käyttökokemusta.

”Olemme innoissamme voidessamme tuoda Androidin Volvon uuden sukupolven autoihin. Tämä yhteistyö antaa meille mahdollisuuden tuottaa entistä saumattomampia kokemuksia Volvo kuljettajille monipuolisen tieto ja viihdealustan sekä Android-sovellusten ja Googlen palvelujen rikkaan ekosysteemin kautta”, kertoo Googlen Android-johtaja Patrick Brady.

”Androidin avulla voimme hyödyntää rikasta ekosysteemiä ja samalla säilyttää Volvon ikonisen käyttöliittymän.”

Volvo tekee Googlen kanssa yhteistyötä myös toisella rintamalla. Uusimpiin Volvo -malleihin lisätään Googlen LocalmSearch -sovellus, joka julkaistaan Sensus Navigation -järjestelmän päivityksen yhteydessä.

Julkaistu: 15.5.2017