Tuulilasi

Golf romahti – Octavia jatkaa vahvana


Toukokuussa rekisteröitiin 9 114 uutta henkilöautoa, mikä on 9,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa, kertoo Autoalan tiedotuskeskus.
Kuvat Seppo Sirkka, Autoalan tiedotuskeskus

Vuoden alusta lukien henkilöautoja on ensirekisteröity 48 106 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on 3,7 prosenttia miinuksella.

VW hallitsee

Automerkeistä oli toukokuun suurin ylivoimaisesti Volkswagen. Sitä seurasivat Skoda, Toyota ja Ford.

Koko alkuvuoden myyntiä katsottaessa Volkswagen on edelleen ykkösenä, mutta Toyota on toisella sijalla.

Uudistuneet mallit myivät

Automalleissa on selvä kuningas, Skoda Octavia, joka on sekä toukokuun että koko alkuvuoden selvä ykkönen. Malli on säilyttänyt markkinaosuutensa viime vuodesta.

Samaa ei voi sanoa VW Golfista, jonka markkinaosuus on laskenut viime vuoteen verrattuna jopa 43 prosenttia. Toisaalta jos VW Golfin eri mallisarjat olisi tilastoitu yhdessä, löytyisi Golf toukokuun listan kärjestä.

Muita suosittuja malleja toukokuussa olivat Nissan Qashqai, Toyota Auris ja VW Passat sekä Fordit Focus ja Fiesta.

Tammi-toukokuun aikana merkittävimmät kasvuprosentit ovat haalineet Ford Mondeo ja Passat, joiden mallit uudistuivat vuodelle 2015. Automerkeissä Audin heikko alkuvuosi 2015 pistää silmään.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.6.2015