Tuulilasi

Golf-luokkaan ehkä mullistavin autouutuus vuosikymmeniin


Citroënin futuristisen C4 Cactus -mallin tuotantoversio esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Citroën

Malli seuraa valmistajan mukaan "aikaansa olemalla uudella tavalla käytännöllinen, käyttökustannuksiltaan edullinen ja tietyiltä osin jopa minimalistinen olematta kuitenkaan huokean oloinen." Kauniita sanoja, joiden paikkansapitävyys nähdään aikanaan.

Citroën C4 Cactusissa on tukku uusia ominaisuuksia, kuten airbump-kolhusuojat, uudelleen sijoitettu etuturvatyyny ja digitaalinen mittaristo yhdistettynä useiden hallintakytkinten korvaamiseen 7” kosketusnäytöllä.

Malli heittää C-segmentin kilpailijoille kovan haasteen myös polttoainetaloudellisuudessa, sillä sen alhaisin CO2-arvo on vain 82 g/km eli 3,1 l / 100 km. Osatekijänä näin alhaiseen kulutukseen on auton keveys. C4 Cactus on 965 kilon omamassallaan 200 kg kiloa kevyempi kuin samanmittainen Citroën C4.

Nähtäväksi jää, mille markkinoille C4 Cactus lopulta saapuu, mutta Autocarin mukaan Britanniassa se nähdään jo lokakuussa.

Ilmatyynyt kyljessä

C4 Cactuksen myötä Citroën nostaa esille uuden tavan auton korin suojaamiseen pieniltä, usein pysäköintien yhteydessä syntyviltä, kolhuilta.

Puskureiden kulmiin ja auton kylkiin sijoitetut kookkaat Airbumb-suojat on valmistettu elastisesta TPU-muovista (termoplastinen polyuretaani), joka kestää iskuja ja kolhuja jopa 40 asteen pakkaseen saakka. Raskaassa teollisuudessa TPU on tunnettu materiaalina parhaimmillaan äärimmäistä kestävyyttä vaativissa käyttökohteissa.

Airbumbit ovat tarjolla neljässä eri värissä osana auton räätälöintiä asiakkaan mieltymysten mukaiseksi.

Pitkä akseliväli antaa reilusti tilaa

Kooltaan Citroën C4 Cactus sijoittuu keskikokoisten perheautojen ryhmään. Sen pituus on 4,16 m, leveys 1,73 m ja akseliväli 2,6 metriä.

Pitkä akseliväli yhdistettynä lyhyisiin etu- ja takaylityksiin luo sisälle valmistajan mukaan hyvät tilat. Sisätilojen avaruutta lisää myös laakea horisontaalinen kojetaulu.

Väljyyden vuoksi Citroën ottaa nyt ensimmäisenä käyttöön matkustajan turvatyynyn sijoittamisen auton kattoon kojetaulun sijasta.

Matkustajien lisäksi C4 Cactus tarjoaa myös 358 litran tavaratilan tavaroille.

Hyödyllisiä ajoavustimia

Citroën C4 Cactus tuo tarjolle myös tukun monille ennestään tuttuja ajoavustimia.

Kosketusnäyttöön yhdistetty peruutuskamera auttaa havaitsemaan kaikki esteet auton takana ja parkkiassistentti hoitaa auton ohjaamisen näppärästi pysäköintitaskuun.

Mäkilähtöavustin estää auton liukumisen taaksepäin ylämäkeen liikkeelle lähdettäessä. Staattiset kaarrevalot tarjoavat kuljettajalle lisänäkyvyyttä kääntymistilanteessa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 7.2.2014