Tuulilasi

Goldman Sachs: ”Tesla ei saavuta tuotantotavoitteitaan”


Arvostetun Goldman Sachsin analyytikkojen mukaan Tesla ei tule saavuttamaan vaikeuksissa olevan Model 3:nsa tuotantotavoitteita – eikä edes Model S:n ja Model X:n tuotantotavoitteita.
Kuvat Tesla

Teslan on tarkoitus julkistaa vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen tuotanto- ja myyntilukunsa 3. huhtikuuta. Kaikki odottavat etenkin Model 3:n tuotantolukemia. Mallin tuotanto on laahannut rajusti jälkijunassa tavoitteista, vaikka se on iso osa Teslan laajentumissuunnitelmia. Teslan mukaan ensi vuoden loppuun mennessä Model S3:a tehdään jo 500 000 kappaletta vuosittain.

Lähitavoite on tehdä 2500 autoa viikossa tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja 5000 viikossa toisen neljänneksen aikana.

Goldman Sachsin analyytikot ovat eri mieltä.

”Sijoittavat ovat seuranneet Teslan Model 3:n rekisteröintilukemien kehittymistä. Niiden antamien vihjeiden mukaan autoa on tuotettu tämän vuoden aikana ainoastaan 7000 kappaletta. Olettaen, että tuotanto jatkuu tällä noin 1000 auton viikkotasolla, ensimmäisen vuosineljänneksen lukema tulee olemaan korkeintaan 9500 autoa”, Goldman Sachsin analyytikot kirjoittavat muistiossaan.

”Tuotantolukemat tulevat siis jäämään rajusti alle odotetun 2500 viikkotason. Tämä siitäkin huolimatta, että Tesla on ilmoittanut kiihdyttävänsä linjastojensa toimintaa maaliskuun lopulla.

Goldman Sachsin mukaan myös Model S:n ja Model X:n tuotantoluvut tulevat oleman pettymys. Heidän mukaansa automalleja tullaan toimittamaan asiakkaille ensimmäisen neljänneksen aikana yhteensä vain 22 000 kappaletta, mikä on selkeästi alle tavoitteiden.

”Tämä on yhteydessä Model 3:n ongelmiin, kun työvoimaa tehtailla on siirretty sen tuotantoon.”

Julkaistu: 20.3.2018