Tuulilasi

Godzillan hienostuneemmat vaatteet – Nissan GT-R uudistui kevyesti


Nissanin superautomurskaajaksikin tituleerattu GT-R on uudistunut kevyesti. Uutta on tapahtunut ennen kaikkea auton sisällä.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan

Nissan GT-R on ehtinyt jo yhdeksän vuoden ikään, ja autoa on päivitetty tasaisin väliajoin. GT-R:n moottorina toimii edelleen Japanissa käsin koottu 3,8-litrainen kaksoisahdettu V6-moottori. Uusimmassa kuosissaan padasta irrotetaan 570 hevosvoimaa, mikä on noin 25 hevosvoimaa edellisvuotista mallia enemmän.

Tekniikkapuolella asiat ovat pysyneet ennallaan, mutta töitä on tehty erityisesti hienostuneisuuden parantamiseksi. Mm. kuusilovisen kaksoiskytkinvaihteiston vaihdot ovat aiempaa pehmeämmät, kertoo Nissan.

Ulkoiset uudistukset ovat varsin kevyitä, ja erojen tunnistukseen tarvitaan lähestulkoon asiantuntijaa. Maskissa on kuitenkin Nissanin nykyilmeen mukainen V-tunnus sekä uudelleen muotoiltu etupuskuri, joka lisää hieman downforcea. Auton takaosassa koripaneeleja on muutettu tehokkaamman ilmanvirtauksen saavuttamiseksi.

Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet auton sisällä, jossa yleisilmettä on nostettu selkeästi aiemmasta. Nissan kehuu GT-R:n ohjaamon huokuvan premiumia, jota mallissa ei ole aiemmin nähty. Myös ohjauspyörä on täysin uusi ja aiempaa modernimpi.

Euroopassa vuosimallin 2017 GT-R on saatavilla kesällä 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 29.3.2016