Tuulilasi

GM:n työntekijät protestoivat: ”Tämä on kuolemantuomio”


General Motorsin eteläkorealaiset työntekijät protestoivat vahvasti keskiviikkona GM:n ilmoitusta, jonka mukaan se sulkee yhden neljästä tehtaastaan maassa. Työntekijät kutsuivat GM:n päätöstä kuolemantuomioksi ja uhkasivat yhtiötä lakolla.
Kuvat All Over Press

Gunsanin tehdas suljetaan, siellä on tällä hetkellä 2000 työntekijää. Tehdas on pyörinyt viimeiset kolme vuotta vain 20 % kapasiteetilla ja tekee joka vuosi rajusti tappiota.

GM lupasi vapaaehtoisesti lähteville työntekijöilleen tänään Etelä-Koreassa kolmen vuoden palkan sekä muita lisiä erorahana.

”Gunsanin kaupunki on tehnyt paljon töitä pelastaakseen GM:n tehtaan täällä. Kaupunki on ostanut autoja, jotka on valmistettu tällä tehtaalla. Koko kaupunki on nyt paniikissa”, kertoi Gunsanin kaupunginvaltuuston edustaja Park Chung-hi Reutersille.

Parkin mukaan viidennes kaupungin asukkaista mukaan lukien työntekijöiden perheet ovat riippuvaisia GM:n tehtaasta.  

“Emme voi hyväksyä tätä. Yhtiö kertoi tehtaan sulkemisesta neuvottelematta kanssamme. Asia oli jo päätetty. Tämä on kuin kuolemantuomio juuri ennen uuden vuoden juhlia”, sanoi GM Korean ammattiyhdistysjohtaja Dang Sung-geun.

Julkaistu: 14.2.2018