Apu

Gimmelin Ushma: Töitä askartelukaupassa


Gimmel-yhtyeestäkin tutun Ushma Olavan mukaan free-näyttelijän arki on rankkaa.
Kuvat Jaakko Jaskari/BMG Finland

Ushma Olava(ent. Karnani) , 31, valmistui näyttelijäksi Teatterikorekakoulusta vuonna 2009.

- Olen ollut tyytyväinen töihin, joita on ollut, mutta niitä saisi olla enemmän. Freelancerin arki on rankkaa, kun töiden hakemiseen menee aikaa. Ymmärrän, että se on osa tätä prosessia.

Tällä hetkellä Ushma tekee vuoden äitiyslomasijaisuutta Hämeenlinnan teatterissa. Välillä hän on tehnyt myös alan ulkopuolisia töitä.

- Aina en ole tullut toimeen pelkästään näyttelijän töillä. Olen ollut askartelukaupassa töissä ja perustanut oman toiminimen omien käsitöiden myymiselle, sympaattinen Ushma kertoi eilen Hevisaurus-musikaalin ensi-illassa Peacock-teatterissa.

Gimmelin salakeikka

Ushma tuli aikoinaan tunnetuksi Gimmel-yhtyeestä. Yhtyeen kolme jäsentä näkivät viimeksi karonkassa tammikuussa.

- Gimmelin perustamisesta tuli tuolloin kuluneeksi kymmenen vuotta. Paikalla olivat ohjelman tuomarit ja muita projektiin osallistuneita. Ehdin jutella pitkästä aikaa myös enemmän Suskin ja Jennin kanssa.

Gimmel esiintyi tapaamisessa.

- Tapasimme kaksi tuntia ennen tilaisuuden alkua ja harjoittelimme kolme biisiä: Harmaata lunta, Etsit muijaa seuraavaa sekä Roviolla.

Ushma on naimissa aikoinaan myös Gimmelin valoteknikkona toimineen Pekka Olavan kanssa.

Gimmel-yhtyeen hajoamisesta on kulunut kahdeksan vuotta. Yhtyeen jäsenistä Susanna Korvala (oik. ) on perustanut perheen. Ushma Olava on valmistunut näyttelijäksi. Jenni Vartiainen on yksi Suomen suosituimmista naislaulajista. Jennin kolmas albumi ilmestynee syksyllä.

Julkaistu: 20.4.2013