Tuulilasi

Geneven autonäyttelyn halutuin auto – Tuulilasin toimituksen valinnat


Tuulilasin nettisivuilla julkaistaan viikon kysymys – kuinka ollakaan – viikoittain.
Kuvat Mercedes-Benz

Geneven autonäyttely pyörähti käyntiin alkuviikosta. Niinpä kysyimmekin toimitukselta, minkä Genevessä esitellyn auton rattiin mielit eniten?

Selvä voittaja oli Mercedes-Benz S Coupé. Sitä seurasivat Volvo Concept Estate, Skoda Octavia Scout ja Alfa Romeo 4C Spider.

Vastauksiaan toimitus perusteli muun muassa näin:

"Oletettavasti olisin onnellinen Mercedes-Benz S Coupén ratissa."

"Nykyisen S-Mercedeksen ominaisuuksia on ylistetty kyllästymiseen saakka, mutta on kehuille pohjaakin. Neliovisen mallin suurin ongelma on edustusautoille tyypillinen mitäänsanomaton ulkomuoto. Vastaavasti coupé-versiossa on onnistuttu ainakin muotoilupuolella."

"Jos ideana on miettiä, minkä ottaisin jatkuvaan ajoon, vastaus olisi: Skoda Octavia Scout. Peruste: Hyvännäköinen ja sopivan maltillisesti meikattu murtomaa-asuun.

Jos kysytään mikä olisi kiva kokea yksittäisenä ajokokemuksena, S Coupé olisi varmasti makea. Maailman parhaaksi autoksi monesti kehutun auton sporttisempi versio olisi ehkä vähän sedania nuorekkaampi…"

"Vastaus on selvä: Volvon farkkukonsepti näyttää autolta, jossa on munaa. Tuollaisen haluaisin heti kotipihalleni – tosin vain sillä edellytyksellä, että konseptimallin röyhkeys uskalletaan viedä tuotantoon saakka. Mikään likilaskuinen kompromissi ei kiinnosta."

Voit tutustua Genevessä esiteltyihin autoihin Tuulilasin netissä:

Aiemmat viikon kysymykset:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 7.3.2014