Tuulilasi

Geneve: Twingo kutistui ja kasvoi


Renault Twingo on käynyt läpi täydellisen muutoksen. Kolmannen sukupolven Twingo esiteltiin Geneven autonäyttelyssä tänään tiistaina.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Renault

Pikkuauton suurin muutos on takamoottoriin siirtyminen. Valmistajan mukaan takamoottorisuuden etuja ovat muun muassa parantunut näppäryys ja ketteryys, tilavuus ja hyvä näkyvyys.

Mallin kääntöympyrä on 8,65 m ja matkustamon pituus on kasvanut 13 cm, vaikka auton kokonaispituus on lyhentynyt 10 sentillä. Kompakti koko, puskurista puskuriin 3,59 m, lyhyet ylitykset edessä ja takana sekä pyörien sijoittelu aivan äärinurkkiin, ja edelleen 2,49 m:n akseliväli mahdollistavat jopa 2,20 m pitkien tavarakappaleiden kuljetuksen.

Autoa kuljettaa kolmisylinterinen bensiinimoottori, joka on joko vapaasti hengittävä tai turboahdettu. Uusi SCe 70 on TCe-malliston vapaasti hengittävä johdannainen. Vapaasti hengittävä 999 cm3 moottori tuottaa 70 hevosvoiman tehot. Energy TCe 90 on 898 cm3 turboahdettu kone, joka tuottaa 90 hv:n tehot. Energy TCe 90 moottori sisältää vakiona Stop&Start -toiminnon ja noudattaa Euro 6 päästömääräyksiä.

Uusi Twingo on pyritty suunnittelemaan edeltäjänsä hengessä värikkääksi ja hauskaksi. Mallin yksilöintimahdollisuuksiin on kiinnitetty runsaasti huomiota. Urheilullisuus on yksi vaihtoehdoista, klassinen vintage toinen. Autosta voi tuunata myös enemmän naisellisemman tai maskuliinisemman. Teippausvaihtoehtoja on paljon.

Värikkyys ja vaihtoehtojen mahdollisuudet toistuvat myös sisätiloissa. Sisätilojen suurin kontrasti välittyy mustan ja valkoisen värin välityksellä. Matkustamo on pääosin musta, mutta kojelaudan reunukset, osa ohjauspyörästä, ilmasuulakkeet ja ovipaneelit on korostettu valkoisella.

Uusi Twingo on toteutettu yhteistyössä Daimlerin kanssa ja se rakennetaan saman pohjarakenteen päälle uudistuvan Smartin kanssa.

 Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.3.2014