Tuulilasi

Geneve: Subarulta futuristinen katumaasturi


Subaru esitteli Geneven autonäyttelyssä futuristisen crossover-mallin.
Kuvat Subaru

Viziv 2 -konsepti on jatkumoa vuoden 2013 Geneven näyttelyssä nähdylle Viziv -konseptille. Käytännössä uusin konseptiversio on japanilaisyhtiön kolmas hahmotelma kaksiovisesta mallista, sillä väliversio nähtiin myös Tokion autonäyttelyssä marraskuussa 2013.

Viziv 2 on 1,6-litraisella bokserimoottorilla varustettu pistokehybridi, jossa polttomoottoria tukevat kolme sähkökonetta. Sähkömoottoreista yksi on keulassa, ja kaksi muuta ovat takana. Auton ajovakautta on optimoitu niin että auton taka-akselistossa sijaitsevat sähkömoottorit pyörittävät kukin erikseen omaa vetoakselia siten, että kaarteessa sisäpuolinen pyörä pyörii aina hitaammin.

Konseptin keulalta löytyvät c:n muotoiset ajovalot ja pyöreät led-sumuvalot.

Maasturikonseptin lisäksi Genevessä nähdään Subarun suorituskykyisimmän automallin WRX STI:n uusin sukupolvi, joka esiteltiin tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä.

Uutuus saapuu Suomeen toukokuussa. WRX STI:n suorituskyvystä vastaa turboahdettu 2,5-litran nelisylinterinen boxermoottori, jonka huipputeho on 300 hevosvoimaa ja maksimivääntö 407 Nm. Urheilullinen moottori täyttää Euro6-päästövaatimukset.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.3.2014