Tuulilasi

Geneve: Nämä uutuudet esitellään – kattava lista


Geneven autonäyttelyssä pääosiin nousevat pikkuautot, vaikka paljon muutakin kiinnostavaa on esillä. Tuulilasi.fi seuraa Geneven tapahtumia.
Kuvat Renault

Audi S1

Audin S-mallien uusin ja pienin jäsen on vielä konsernisisar VW Polo WRC:täkin urheilullisempi. Kaksilitraisesta bensaturbosta irrotetaan peräti 231 hv.

BMW 4 Gran Coupé ja X3 facelift

BMW:n mallivalikoima jatkaa monipuolistumistaan. 2 Active Tourerin rinnalla nähdään X3-mallin kasvojenkohotus sekä neliovinen Nelos-coupé isomman 6-sarjan tyyliin.

Honda Civic Type-R -konsepti

Honda tuo ensi vuonna myyntiin Civicin menoversion, ja Tokion näyttelyn yhteydessä (TL 16/13) pääsimme jo Type-R-raakileen puikkoihinkin. Genevessä kehitystyön hedelmiä esitellään designtutkielman muodossa. Hondan konsepteilla on ollut tapana olla varsin lähellä lopullista totuutta…

Kia Soul EV

Kesällä meillekin saapuva uusi Soul sai sähköversion, jonka myynti alkaa vielä tämän vuoden aikana. Suomeen tätä Kian ensimmäistä sähköautoa ei ole silti lupa odottaa ainakaan vielä toistaiseksi.

Mercedes-Benz S Coupé

Viisimetrinen luksuscoupé kuuluu tulevaisuudessa myös nimensä puolesta S-sarjaan, mutta se näyttää hyvin omaleimaiselta. Ensi kertaa tarjolle tulee V8- ja V12-versioiden lisäksi hybridimalli, tosin vielä sitä ei ole julkistettu. Opel Astra OPC Extreme -konsepti

Äärisporttisen Opel-konseptiauton on tarkoitus tulla piensarjatuotantoon pian Geneven näyttelyn jälkeen. Autosta pitäisi kehkeytyä kaikkien aikojen nopein katukäyttöön rekisteröity Astra.

Peugeot 108

Toyotan ja PSA Peugeot Citroën konsernin yhteistyötriosta tuotiin ensiksi julki 108:ksi nimetty Peugeot. Sukupolvenvaihdoksen tuomista muutoksista suurin on kolmiovisten umpi ja avomallien lisäys valikoimaan.

Renault Twingo

Yhdessä Daimler-konsernin Smartin kanssa kehitetty ja tulevan Forfour-mallin rinnalla rakennettava takavetoinen pikku-Renault (kuvassa) on sympaattisen pyöreämuotoinen, neliovinen haastaja Fiat 500:lle, Minille ja Opel Adamille.

Skoda Octavia Scout ja Vision C

Laskutavasta riippuen neli- tai viisiovinen, Octaviaan perustuva Vision C -konsepticoupé kertoo tulevien Skoda-mallien muodoista. Tyylikäs coupé saattaa tulla tuotantoonkin. Skodan uutuuksiin Genevessä kuuluu myös maastohenkinen Scout-versio Octavian farkkumallista.

Subaru Legacy

Chicagon näyttelyssä esitellyn uuden sukupolven ison Subarun tulo Eurooppaan on vielä hämärän peitossa, mutta se sopisi hyvin Levorg-farkkukonseptin (TL 16/13) tuotantoversion rinnalle.

Suzuki Celerio

Kaikkein pienimmän autoluokan, ns. A-segmentin, pikkumalleja myydään Suomessa varsin vähän, mutta maailmalla sitäkin enemmän. Suzukin vahvaa tarjontaa pikkuryhmässä täydentää Genevestä alkaen uusi Celerio-malli, joka korvannee ainakin Alton.

VW Polo facelift

Isoveli Golfista muistuttavien päiväajovalojen sekä kojelaudan isompien mittarien ja kosketusnäytön lisäksi pikku-Volkkari saa uusia moottoreita.

Nämäkin nähdään

Audin messuosasto painottuu urheilullisiin malleihin. Esillä on S1:n lisäksi ainakin S3:n avoversio, joka ehtii ensikoeajoon jo seuraavaan Tuulilasiin (4/2013) ja täysin uusi TT.

Superautopuolella letkaa vetää Lamborghini Gallardon korvaajamalli Huracan. Uudistuksia tehdään myös Ferrarin California-malliin sekä vuoden ensimmäisen numeromme kansikuva-autoon McLaren MP4-12C:hen.

Peugeot 108:n sisarmallit Citroën C1 ja Toyota Aygo ovat täysin uusia malleja, lisäksi Nissan Jukeen tehdään pienimuotoinen facelift. Ford Focus saa enemmänkin uutta ilmettä. Maastopuolen mielenkiintoisin malli on Jeepin pitkään odotettu pikkumalli.

Tuulilasi.fi seuraa Geneven tapahtumia tiiviisti niin netissä kuin Facebookissakin.

Julkaistu: 3.3.2014