Tuulilasi

Geneve: Juke päivitettiin – pellin alle uusi pikkuturboGeneve: Juke päivitettiin – pellin alle uusi pikkuturbo

Nissan esitteli Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä kasvojenkohotuksen saaneen Nissan Juken.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Auton muotoilu on saanut uusia yksityiskohtia, ja jatkossa Jukeen voi valita avattavan lasikaton. Moottorivalikoimaan on lisätty uusi turboahdettu 1.2 DIG-T -bensiinimoottori.

Ulkonäkömuutoksiin kuuluvat muun muassa urheilullisuutta korostava keulan ja takaosan muotoilu.

Moottorivalikoimaan on tullut uusi entistä tehokkaampi, taloudellisempi ja vähäpäästöisempi 1,2-litrainen turbomoottori, minkä lisäksi 1,6-litraista DIG-T-moottoria on päivitetty. Myös Torque Vectoring -järjestelmällä varustettua nelivetojärjestelmää on hiottu.

Lisäksi uudessa Jukessa on uudet kevytmetallivanteet sekä varustelu, johon kuuluu muun muassa uusi audiojärjestelmä, uusimman sukupolven NissanConnect-, Nissan Safety Shield- ja Nissan Dynamic Control -järjestelmä sekä lisävarusteena uusi avattava aurinkokatto.

Etuvetoisessa versioissa tavaratila on kasvanut peräti 40 %. Lisäksi Juke on nyt aiempaa monipuolisemmin räätälöitävissä omien mieltymysten mukaiseksi. Saatavana on laaja valikoima uusia väri- ja sisustusteemoja sekä useita yksilöllisiä personointipaketteja.

Juke on Nissan-malliston toiseksi suosituin malli Euroopassa ja sitä on myyty 40 kuukaudessa jo 420 000 kappaletta. Vuoden 2013 osuus tästä oli 135 000 autoa.

Euroopassa myytävät Juke-mallit on valmistettu Sunderlandin tehtaalla Iso-Britanniassa, jossa niitä tehdään laajan kysynnän vuoksi nykyisin kolmessa vuorossa.

Uusi Juke tulee myyntiin kesällä 2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.3.2014