Tuulilasi

Geneve 2017: Tässä se on: uusi Volvo XC60 − kuin pieni XC90Geneve 2017: Tässä se on: uusi Volvo XC60 − kuin pieni XC90

Volvo on paljastanut ensimmäiset viralliset kuvat ja tiedot uudesta XC60-katumaasturistaan. Autoon on tuotu Volvon uusimmat 90-sarjan malleista tutut teknologiat.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Muotoilullisesti uutuus jatkaa Volvon viimeaikaista muotoilulinjaa, ja auton ajovaloja koristaa tuttu Thorin-vasaraa muistuttava kuvio. Kylkilinjaltaan auto muistuttaa paljon edeltäjäänsä, mikä ei liene huono asia. Auton takana ajovaloissa on piirteitä sekä XC90:stä että V90:stä.

Edellissukupolven mallia ehdittiin myydä yhdeksän vuoden aikana melkein miljoona kappaletta, mikä on kunnioitettava saavutus. Volvon kansainvälisestä kokonaismyynnistä XC60 on vastannut melkein 30 prosenttia.

XC60:iin on tuotu mukavuus- ja turvavarusteita suoraan 90-sarjan malleista. Tarjolla on esimerkiksi lisävarusteena Pilot Assist -järjestelmä, joka huolehtii ohjauksesta, kiihdytyksistä ja jarrutuksista hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti.

Uuden XC60:n voimansiirtovalikoima sisältää Volvon palkitun T8 Twin Engine -plug-in-bensiinihybridin, joka kehittää 407 hevosvoimaa tehoa ja kiihdyttää auton 0-100 km/h vain 5,3 sekunnissa.

Uusi XC60 lanseerataan 190 hevosvoiman D4-dieselmoottorin ja PowerPulse-tekniikalla varustetun 235 hevosvoiman D5-yksikön kanssa. Lisäksi tarjolla on bensiinikäyttöinen T5, joka kehittää 254 hevosvoimaa tehoa, ja T6, joka turbon ja mekaanisen ahtimen kanssa tuottaa tehoa 320 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm.

Volvon tieto-, viihde- ja yhteyspalvelujärjestelmä Sensus sekä Volvo On Call -sovellus ovat saaneet graafisen päivityksen, joka parantaa myös käytettävyyttä. 90-sarjan autojen tapaan saatavilla on myös älypuhelimen integrointitoiminto CarPlayn tai Android Auton kautta.

Volvon uuden XC60-mallin tuotannon on määrä käynnistyä huhtikuun puolivälissä Torslandan tehtaalla Ruotsissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 7.3.2017